cartea din cufăr,  carti citite,  de citit,  wrap-up

Cartea din cufăr – #7 – Ce am citit în ianuarie, februarie și ce cărți citesc în martie 2021

Am început anul în forță să spun așa. Sunt foarte mulțumită de progresul meu în ce privește cărțile citite. Suntem în martie și deja am citit 8 cărți, iar raportul de pe goodreads îmi arată că sunt cu 3 cărți înaintea provocării mele de a citi 30 de cărți în 2021.

Haideți să vedem așadar ce am citit în luna ianuarie.

Ce cărți am citit în ianuarie

În ianuarie am citit două cărți, un roman new adult și unul young adult.

Prima carte terminată a fost Totul se termină cu noi de Colleen Hoover.

Acest roman explorează teme precum violența domestică, abuz psihologic și fizic. Cartea urmărește viața lui Lily. Tatăl ei moare și merge să își limpezească gândurile pe tereasa unui bloc, acolo îl întâlnește pe Ryan, un chirurg în neurologie și împărtășește cu el câteva probleme ce îi ocupă mintea, iar el la fel îi dezvăluie anumite lucruri ce l-au marcat.

Aceștia se reîntâlnesc după câteva luni și o conexiune începe să se lege între ei. În contrast cu lucrurile din prezent, Lily își recitește jurnalele din adolescență pentru a-și înțelege tatăl și dacă va fi capabilă să îl ierte pentru purtarea lui oribilă față de mama ei.

Jurnalele îi reamintesc și de relația specială pe care a avut-o alături de un băiat ce i-a schimbat viața în trecut.

When Dimple Met Rishi de Menon Sandhya

A doilea roman citit a fost unul din categoria ficțiune pentru tineri. Acesta urmărește relația dintre doi adolescenți indieni americani care merg împreună la o tabără tehnologică. Cartea este super ușoară, fără prea mult substrat și ne arată dragostea ce se naște între două persoane cu personalități opuse și cum viața lor se schimbă din momentul în care se întâlnesc.

Ce cărți am citit în februarie

În luna februarie am terminat de citit 4 cărți. Cea mai bună dintre ele a fost un roman de Agatha Christie.

Cei cinci purceluși de Agatha Christie

Cei cinci purceluși este un roman detectiv cu marele Poirot care intră în acțiune să rezolve misterul unei crime ce a avut loc cu 20 și ceva de ani în trecut. Fiica unui pictor celebru este sceptică și nu crede ca mama ei ar fi fost capabilă să își omoare soțul. Așadar Poirot începe să investigheze și să le ia interviuri persoanelor care au fost de față atunci când crima a fost comisă.

Bineînțeles că și de această dată autoarea m-a indus în eroare, chiar când credeam că am descoperit criminalul, finalul m-a surprins din nou. Este foarte greu să ghicești făptașul, deoarece Agatha Christie este extrem de pricepută la răsturnări de situații.

84, Charing Cross Road

Cartea aceasta a fost uimitoare. O are în centru pe o mare iubitoare de cărți din New York ce trimite scrisori la o librărie din Londra pentru a face rost de cărți clasice rare.

Întreaga carte cuprinde o serie de scrisori dintre cei care lucrează la librărie și Helene Haff. O prietenie de la distanță se formează între autoarea scrisorilor și cei care lucrează în cadrul librăriei din Londra.

Acțiunea se desfășoară după cel de al doilea război mondial, iar Anglia este încă în perioada de raționalizare a alimentelor. Hellen le trimite acestora pachete cu alimente și o prietenie frumoasă se înfiripă între aceștia.

Fiecare scrisoare te captivează și te afundă mai mult în miezul cărții, iar când afli că de fapt cartea este non-ficțiune ești și mai surprins de toate evenimentele ce au loc.

O poveste epistolară cu adevărat emoționantă!

A court of mist and fury de Sarah J. Maas

Al doilea volum din seria Regatul spinilor și trandafirilor a fost foarte lung. Nu mi-a plăcut pe alocuri, mi se pare că acțiunea a fost tărăgănată puțin, însă finalul a fost fascinant.

Am să continui să citesc și următorul volum pentru că nu îmi place să las o serie nefinalizată, însă mi se pare că această serie de cărți este mult mai slabă decât Tronul de cleștar și nu înțeleg de ce autoarea scrie sute și sute de pagini atunci când nu prea are ce să ne mai spună.

Milk and Honey de Rupi Kaur

Această carte este un volum de poezie modernă scrisă de Rupi Kaur. Poemele explorează idei precum: relații, pierdere, suferință și renaștere prin vindecarea rănilor noastre interioare. Este un volum de poezii feministe care îndeamnă la supraviețuire, la vindecare și speranță.

Cărți pe care le citesc în martie

Fiica ceasornicarului de Kate Morton

Eu și Ducele de Julia Quinn

The other Boleyn girl de Philippa Gregory

Necunoscuta din Tanger de Christine Mangan

The lost apothecary de Sarah Penner

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.