#stămacasă – Recomandări de lectură pentru cititorii care stau acasă

Unele cărţi se citesc în bucătărie, altele, în salon. O carte bună se citeşte oriunde. – Thomas Chandler Haliburton

Stăm acasă și privim cum orele se scurg încet, gătim, auzim notele muzicale cum se scurg de pe pian, mașina de spălat zumzăie, în aer se simte miros de prăjituri. Deschidem geamul și auzim cântecul păsărilor, simțim adierea vântului și razele soarelui cum pătrund printre perdele.

E timpul să ne așezăm la pervaz cu o carte în mână, se ne odihnim după orele de lucrat de acasă sau după treburile casnice.

În această perioadă de izolare în propriile locuințe ne putem cultiva și în sfârșit avem timp de lista lungă de cărți de pe noptieră.

Dacă sunteți în lipsă de inspirație sau într-un blocaj de cititor, vă recomand cărțile de mai jos pentru ore intense de lectură pe balcon, divan, scaun, terasă sau oriunde vă simțiți voi cel mai bine să începeți această activitate.

Non-ficțiune

Voi începe lista cu câteva recomandări de non-ficțiune, cărți super ușoare și amuzante.

1. Fată, deschide ochii! – Rachel Hollis

Cartea de față ne prezintă minciunile pe care fiecare femeie le crede, deoarece societatea promovează așteptări false și concepte greșite, iar din această cauză noi cele de sex feminin ne simțim depășite de situație.

Pe durata celor 23 de capitole autoarea demontează toate aceste minciuni și ne îndeamnă să ne redescoperim și să ne dăm seama că doar noi suntem direct responsabile de fericirea noastră, noi avem control asupra modului în care privim lucrurile. Atitudinea noastră poate fi schimbată atunci când diverse obstacole se ivesc în viața noastră.

Cartea este presărată cu un umor desăvârșit, este ușor de digerat, iar Rachel ne împărtășește experiențele prin care ea a trecut în mod personal cu o sinceritate debordantă.

2. Gata cu scuzele! – Rachel Hollis

Volumul Gata cu scuzele este oarecum continuarea cărții Fată deschide ochii, însă acestea pot fi citite și independent una de alta.

Cartea de față ne prezintă acele obstacole pe care ni le punem noi înșine în îndeplinirea visurilor noastre. Ne prezintă acele lucruri care ne opresc din a face ceea ce ne dorim cu adevărat în viață. Fie că suntem afectate de părerea celor din jur, fie credem că dacă vom lucra spre a ne atinge țelurile, cei din jur vor râde de noi sau poate vom eșua, această carte este ca un duș rece ce ne ajută să revenim din nou pe drumul pe care vrem să îl urmăm.

Ficțiune

Pentru că cel mai ușor să evadezi din realitate este cu ajutorul unei cărți de ficțiune, mai jos v-am pregătit o listă cu lecturi captivante.

Cine mă cunoaște știe deja că sunt mare iubitoare de ficțiune istorică, așadar nu se putea ca prima carte de pe listă să nu fie din genul literar mai sus menționat.

3. The Marriage of Opposites – Alice Hoffman

The Marriage of Opposites spune povestea unei tinere pe nume Rachel care trăiește pe insula St. Thomas în Marea Caraibilor și visează să ajungă într-o zi la Paris.

Autoarea are un stil extraordinar, iar modul în care ne prezintă fiecare scenă din carte este asemenea unei povești vii, pictată parcă de licurici, valuri de ape și mirosuri dulci de flori exotice.

Rachel este fiica unui negustor evreu, aceasta este naratoarea cărții, ceea ce înseamnă că povestea ne este prezentată din perspectiva ei.

Cartea se deschide cu prezentarea copilăriei lui Rachel, iar apoi rând pe rând ni se derulază etapele vieții ei, până în punctul în care trebuie să se căsătorească cu un văduv de 30 de ani, doar pentru a salva averea familiei.

4. Impostoarea – E. Lockhart

Am început să citesc această carte doar pentru că acum doi ani și ceva am lecturat romanul Mincinoșii, scris tot de această autoare și a fost extrem de captivant. La apariția acestei noi cărți a autoarei, mi-am dorit foarte mult să o citesc și în sfârșit am ajuns la ea. Sper să se ridice la înălțimea așteptărilor mele.

Descrierea cărții este destul de promițătoare: roman psihologic, identități multiple, numeroase mistere și două crime.

Tocmai am început să lecturez acest roman și pare ușor de citit și amuzant.

Dacă va plăcut lista mea sau ați citit una dintre cărțile de pe ea, lăsați-mi un comentariu cu părerile voastre.

Voi ce ați mai vrea să adăugați la această listă de recomandări? Ce cărți citiți sau ați citit în această perioadă?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.