Lindbergh. Povestea unui șoricel zburător – Torben Kuhlmann – recenzie

Titlu: Lindbergh  – Povestea unui șoricel zburător

Autor: Torben Kuhlmann

Editura: Corint

Colecție: Junior

An apariție: 2016

Link de cumpărare: Librăria online Libris.ro

Colecția Povești ilustrate de la Corint Junior aduce un titlu sensibil, dar si o adevărată pagină a aviației mondiale Lindbergh – Povestea șoricelului zburător. Povestea ingenioasă și ilustrațiile minunate ale lui Torben Kuhlmann vor cuceri imaginația cititorilor – mai tineri sau mai vârstnici – cu isprăvile acestui neînfricat șoricel.

Sunt vremuri grele… pentru un șoricel. O nouă invenție – capcana mecanică pentru șoareci – i-a facut pe toți semenii lui să fugă în America, tărâmul celor liberi. Dar cum vapoarele cu aburi sunt păzite de pisici, Atlanticul nu mai poate fi traversat în siguranță. În cel mai întunecat ascunziș… singurul șoricel rămas are o idee senzațională. Trebuie să învețe să zboare!

„Ca responsabil cu îngrijirea avionului lui Charles Lindbergh, Spirit of St. Louis, aflat la Smithsonian Institution’s National Air and Space Museum, am crezut că lui Lindbergh i-a venit ideea să zboare peste Atlantic, fără oprire, de unul singur, după ce a citit în presa o știre despre încercarea eșuată a faimosului pilot francez Rene Fonck, din septembrie 1926. […] Dar acum știu adevărata sursă de inspirație a lui Lindbergh…” – F. Robert van der Linden, National Air and Space Museum, Smithsonian Institution

 

Șoricelul inventiv

Linderbg este o carte ce ne prezintă povestea unui șoricel îndrăzneț ce vrea să Atlanticul în zbor.

Șoricelul din povestea noastră iubește să își petreacă zilele printre cărți, citind și documentându-se. Într-o zi acesta observă că lumea nu mai este ceea ce a fost, toți prietenii săi din neamul șoricesc au părăsit orașul. Oare unde s-au dus și de ce?

Ultimele știri despre o capcană mecanică ce este o amenințare pentru șoriceii i-au făcut pe aceștia să părăsească bătrânul continent. Șoricelul nostru bănuie că neamul său șoricesc a plecat spre tărâmuri mai bune, spre America.

La început șoricelul vrea să străbată Atlanticul cu un vapor, însă porturile nu mai sunt sigure, sute de pisici stau la pândă să îl prindă în ghearele lor.

Gata, șoricelul nostru are nevoie de un plan nou! Văzând într-o zi niște lilieci în zbor, șoricelului îi vine o idee briliantă, să construiască propriul său avion.

O poveste despre curaj și inventivitate

Lindbergh – Povestea unui șoricel zburător este o carte foarte drăguță ce îi învață pe cei mici să fie curajoși, curioși, creativi și inventivi. Ne îndeamnă să nu renunțăm la visurile noastre, căci doar prin multă muncă și încercări uneori eșuate vom putea reuși să ne atingem ceea ce ne-am propus în viață.

Ilustrațiile realizate de Torben Kuhlmann sunt foarte reușite, iar tenta maronie a acestora te introduc într-o atmosferă de epocă.

Această carte este potrivită atât pentru cei mici, dar poate fi apreciată și de cei mari, de persoanele care iubesc cărțile ilustrate și de cei care adoră poveștile vizuale.

Vreau să le mulțumesc celor de la librăria online libris.ro pentru această carte minunată. Pe siteul acestora veți găsi o colecție impresionantă de ficțiune și non-ficțiune atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.