carti,  coralie bickford smith,  harry potter si prizionierul din azkaban,  j.k. rowling,  martie 2017,  parada de paste,  queen of shadows,  richard yates,  sarah j maas,  vulpea si steaua,  wrap-up,  wrap-up martie

Martie 2017 – Wrap-up – Fantasy, clasici moderni și carte ilustrată pentru copii

Luna Martie a fost o lună foarte scurtă pentru mine, însă foarte aglomerată. Nu am avut timp foarte mult pentru citit, și nici în luna Aprilie nu am reușit să recuperez foarte mult, însă încet, încet vreau să țin pasul cu romanele ce vreau să le termin în această primăvară.


1. Harry Potter and The Prisoner of Azkaban – J.K. Rowling – 5/5 stele pe Goodreads

Am început luna cu recitirea celui de-al treilea volum din seria Harry Potter, și anume Harry Potter și Prizionerul din Azkaban. Am lecturat cartea în engleză. Ador să revizitez universul creat de autoare, iar în engleză este cu mult mai frumos și autentic. M-am distrat alături de Harry și prietenii săi, am vizitat Hogsmeade și m-am delectat cu dulciurile colorate și pline de arome, dar am și trăit aventuri palpitante și magice alături de ei.

Este plăcut să te întorci în universul de la Hogwarts după atâția ani, totul e la fel de magic și fascinant!

2. Parada de Paște de Richard Yates – 3/5 stele pe Goodreads Luna trecută am avut șansa să cunosc un nou autor, ce a scris un clasic modern foarte apreciat și anume Parada de Paște. Am fost foarte bucuroasă să descopăr un stil cu totul nou pentru mine și să citesc ceva diferit, să ies din zona mea de confort.

Parada de Paște este un roman foarte scurt, însă îți dă oarecare bătăi de cap, eu una nu sunt sigură că i-am înțeles pe deplin sensul și ceea ce vrea să spună autorul cu adevărat, însă eu l-am perceput din perspectiva mea proprie. Am înțeles că autorul ar vrea să facă o comparație între două lumi, una de dinainte de cel de-al doilea război mondial și una de după, iar cele două surori sunt folosite ca o personificare a acestor lumi. Dacă vreți să aflați mai multe detalii despre carte, găsiți recenzia mea aici.

3. Queen of Shadows (Throne of Glass #4) – 5/5 stele pe Goodreads

Luna martie a fost și luna în care am reușit să termin și al patrulea volum din seria Tronul de cleștar. Am început volumul în Ianuarie și tot l-am tărăgănat până în Martie, pentru că a fost un fel de comfort read pentru mine, o carte pe care o citeam pe unde apucam sau când nu mă simțeam foarte bine. Acest volum a fost superb, palpitant, mi-a plăcut că povestea merge într-o direcție bună, însă spre deosebire de celelalte volume din serie, a părut puțin mai previzibil. Abia aștept să mă apuc de volumul următor.

4. Vulpea și Steaua de Coralie Bickford-Smith – 5/5 stele pe Goodreads

În luna lui ghiocel m-am delectat cu o carte superb ilustrată, cu un text drăguț și simplu. Vulpea și steaua a fost o lectură vizuală de neegalat, cu ilustrații superbe realizate într-un stil unic, cu mare atenție la detalii care au fost completate de o poveste drăguță ce ne spune despre prietenia dintre o vulpiță și o stea. Găsiți recenzia cărții aici.

Acestea au fost toate cărțile ce le-am citit în luna Martie. Voi ce ați citit în luna lui ghiocel? Cum a fost pentru voi luna Martie? La mine a fost haotică, plină de stres și puțină răceală. Am fost și puțin supărată că nu am avut timp de blogging și de citit, iar luna Aprilie nu este nici ea mai strălucită. Să sperăm că în lunile ce urmează voi fi mai productivă. Aș vrea să mă apuc și de bullet journaling și vreau să văd dacă metoda mă va ajuta să fiu mai la zi cu lecturile, taskuri importante și bloggingul.

Va doresc un weekend excelent!

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.