This or That Book Tag – o leapșă despre obiceiurile cititorilor și preferințele lor

Am primit această leapșă de la Alina, autoarea blogului Din Dragoste pentru Cărți. Vizitează-i blogul pentru a vedea articole originale despre cărți și lumea ficțională.

Îți mulțumesc dragă Alina pentru acest tag amuzant și interesant.


Regulile tag-ului:

  • Menționează creatorul tag-ului
  • Menționează blogger-ul care ți-a transmis ție tag-ul
  • Alege o opține din cele de mai jos
  • Dă tag altor 5 persoane pentru a realiza acest tag.


Preferi cititul în pat sau în alt loc?

 
Îmi place să citesc în pat. Îmi petrec serile în compania unei cărți, pentru că șfârșitul unei zile este mereu dedicat cititului. Mă simt foarte bine în pat, este locul meu preferat de citit, de blogging și de butonat telefonul.

Vara îmi place să citesc afară. Este foarte relaxant să stai la plajă cu o carte în mână sau la umbra unui copac din grădină.

Nu pot citi pe autobuz pentru că mi se face rău!

Personaj principal Feminin sau Personaj principal Masculin?

OMG, doar ce am realizat că de la un timp citesc doar cărți cu personaje feminine, însă îmi plac poveștile spuse din prisma unei eroine adevărate! Personajele feminine care mi-a ajuns la suflet sunt: Scarlett O’Hara, Celaena Sardothien, Lou Clark, Elizabeth Bennet, Claire Randall.

Acest aspect îmi atrage atenția să citesc și cărți din perspectiva unui personaj masculin. Am o nouă rezoluție pentru 2017!! 😀

Gustări dulci sau gustări sărate?
 
Îmi plac și gustările sărate, dar și cele dulci. Când ronțăi câte ceva las cartea din mână și după aceea revin la lectură. Nu îmi plac cărțile cu pete de ulei sau ciocolată, chiar dacă am mânjit o dată o filă cu ciocolată, și partea cea mai rea este că romanul era împrumutat de la bibliotecă. Sorry future readers!

Trilogii sau serii alcătuite din mai multe volume?

Serii pentru că sunt mult mai antrenante și mai bune decât trilogiile. Nu pot termina trilogiile, însă se pare că iubesc seriile! Nu am puțină logică! Ambele variante par ok. Dacă o poveste este bine scrisă o citesc de la cap la coadă, chiar dacă este doar o trilogie sau dacă am noroc, este chiar o serie.

Iubesc ACOTAR și Tronul de cleștar. Cu siguranță nu aș vrea ca Tronul de cleștar să fie doar o trilogie, pentru că you cannot have enough of these kick-ass characters. Și se pare că aș fi vrut ca Divergent să fie doar un stand-alone pentru că volumul doi mi-a stricat toată pofta de a mai citit ceva.


Narațiune la persoana I sau narațiune la persoana a III-a?


Îmi plac ambele variante, însă îmi place foarte mult când dau peste o carte la persoana I, îmi place să intru în mintea personajelor și să le explorez gândurile și trăirile.

Citire în cursul nopții sau în cursul dimineții?

Niciuna dintre variante. Citesc doar în cursul serii. Dimineața nu am timp. Noaptea dorm :).

Librărie sau bibliotecă?

Ambele variante. Cu toate că am destule cărți necitite în biblioteca personală, iubesc să vizitez biblioteca locală pentru că îmi place să mă plimb printre rafturi și ies de multe ori cu mai multe cărți groase și nu am timp să le citesc în două săptămâni. Pe unele nu apuc să le citesc, că trebuie să le dau înapoi. Pe unele le prelungesc și îi fac pe alții să aștepte după ele până li se lungesc urechile :D.

Cărți care îți provoacă râsul sau cărți care te fac să plângi?

Îmi plac cărțile care îți aduc lacrimi în ochi, dar îmi plac și momentele amuzante din cărți. Mi-a plăcut foarte mult Înainte să te cunosc pentru că are momente amuzante, dar și momente în care te îneci plângând.

 

Copertă albă sau copertă neagră?

Îmi plac coperțile negre pentru că nu se murdăresc ușor, însă acestea trebuie să aibă un strop de culoare pe ele. Din punct de vedere estetic, coperțile albe arată mult mai bine! Și ce contează că în timp nu vor mai fi la fel ?

Roman psihologic sau roman de acțiune?

Îmi plac romanele de acțiune atunci când sunt foarte ocupată și nu mă pot concentra foarte bine, deoarece suspansul mă ține în priză și momentele pline de aventură mă fac fericită. Îmi plac și romanele psihologice, deoarece autorii se joacă cu mintea ta și de multe ori te vor surprinde mai mult prin finaluri cu totul și cu totul neașteptate.

Dau tag-ul la Simona – Secretele Cărților  și  Devoratorul de cărți.

7 thoughts on “This or That Book Tag – o leapșă despre obiceiurile cititorilor și preferințele lor”

  1. Multumesc pentru tag si aprecieri Alina. Realizez pozele cu un aparat vechi Olympus. Nu este DSLR. Are putini megapixeli, insa imi fac mereu pozele in lumina naturala.Cam asta este cheia unor poze reusite. Multa lumina, nu prea conteaza aparatul!

  2. Îmi plac mult fotografiile tale, ai talent! ♥ Și îmi place și faptul că ai introduc pe ici, pe colo câte un gif. 😀

    Ah, și da, era să uit! Îmi plac răspunsurile tale, da. Am făcut și eu tag-ul dar nu am putut să răspund prea bine la întrebări (adică n-am prea laes una din două). Îl găsești pe blogul meu, dacă vrei să-mi citești și tu răspunsurile 😀 ( http://siminastatusuri.blogspot.ro/2017/01/this-or-that-book-tag-intrebari-si.html ). Pot să spun că îmi place mult mult mult mult mult BELLE? Pot? Bine! Îmi place mult mult mult mult mult Belle! :)))

  3. Mulțumesc mult pentru tag! Este foarte fain! Mi-au plăcut răspunsurile tale. ^_^ Am salvat întrebările într-un document și sper ca săptămâna care vine să îl pot face și eu. Nu prea am mai apucat să fac tag-uri, așa că ar fi o idee bună. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.