a court of thorns and roses,  acotar,  carte,  carti,  fantasy,  feyre,  fictiune,  libraria books express,  recenzie,  recenzii,  sarah j maas,  tamlin,  taram de poveste,  univers magic

A Court of Thorns and Roses (A Court of Thorns and Roses #1) – Sarah J. Maas – recenzie

Titlu: A Court of Thorns and Roses
Autor: Sarah J. Maas
Gen: Proză fantastică 
Link de cumpărare: Books-express.ro 

  “I love you,’ he whispered, and kissed my brow. ‘Thorns and all.” 

Cartea A Court of Thorns and Roses est un portal spre o lume magică nemaipomenită, o lume de basm ce ne aduce aminte de poveștile cu zâne și creaturi fantastice.

Autoarea creează o lume de lumini și umbre, un tablou sălbatic în toată splendoarea lui. Romanul ne spune povestea unei fete pe nume Feyre care trăiește împreună cu cele două surori ale sale și cu tatăl său la o căsuță părăginită aproape de pădure. Chiar dacă Feyre este mezina familiei ea este cea care întreține întreaga familie, fiind extrem de curajoasă să se aventureze în inima pădurii în miez de iarnă, să vâneze pentru a avea ce pune pe masă și a supraviețui unei noi zile.

Într-o zi pe când se află în pădure, Feyre vânează fără să știe o zână ce era metamorfozată în forma animală și a pătruns în teritoriul oamenilor. Acest act al personajului principal va avea consecințe pe care va trebui să și le asume. Feyre este luată cu forța în lumea zânelor pentru totdeauna de către Tamlin, un  mare lord al zânelor pentru a-și ispăși pedeapsa. În tărâmul Phrytian, Feyre va descoperi că nimic nu este ceea ce pare în această lume a măștilor.

There are those who seek me a lifetime but never we meet,
And those I kiss but who trample me beneath ungrateful feet.

At times I seem to favor the clever and the fair,
But I bless all those who are brave enough to dare.

By large, my ministrations are soft-handed and sweet,
But scorned, I become a difficult beast to defeat.

For though each of my strikes lands a powerful blow,
When I kill, I do it slow…
”  


 Cartea aceasta te surprinde, este ca un trandafir ce se transformă dintr-o formă palidă de boboc într-o floare în toată splendoarea ei fără a-și lepăda spinii.

Prima parte a cărții este inspirată de bine cunoscutul basm Frumoasa și bestia, însă partea a doua cuprinde mai multe elemente surprinse în alte basme celebre. Acțiunea decurge lin și fin în prima parte a romanului, ca un tablou sclipitor, plin de scene magice, peisaje splendide și locuri de vis în care foșnetul frunzelor cântă o melodie din timpuri străvechi. Pe măsură ce ne apropiem de a doua parte a cărții acțiunea se precipită, iar răsturnările de situație sunt cu totul neașteptate și te lasă cu răsuflarea tăiată, cu inima bătându-ți rapid până la final.

Nu mă așteptam ca această carte să mă surprindă în modul în care a făcut-o, să fie atât de intensă și să cuprindă asemenea scene și citate frumoase demne de notat.

“I was as unburdened as a piece of dandelion fluff, and he was the wind that stirred me about the world.”


Cartea este extrem de vizuală, nu trebuie să faci un efort de imaginație, deoarece fiecare scenă se dezvăluie viu colorată sub ochii cititorului. 

Personajele sunt foarte bine construite, mi-au plăcut mai multe decât cele din Tronul de cleștar, par mai bine structurate și mai complexe. Îmi place modul în care Sarah J. Maas le permite personajelor sale să greșească, să învețe să trăiască cu consecințele acțiunilor lor și să devină mai responsabile. Pentru o lume atât de fantastică, personajele sunt nespus de umane.

 Recomand această carte tuturor fanilor romanelor fantasy și celor care iubesc poveștile.

Vreau să le mulțumesc echipei de la Books Express pentru șansa de a citi această carte minunată. Pe librăria online Books Express puteți găsi mii de cărți în engleză din toate domeniile. 

Vizitați libăria online aici.                                                                        Rating: 5/5

//event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=34e55c2dc&unique=7b88fe442&redirect_to=http%3A//www.books-express.ro/

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.