anne of green gables,  carte,  carti,  carti frumoase,  de citit,  fata disparuta,  gone girl,  gone with the wind,  leapsa,  leapsa most wanted,  me before you,  sarah j maas,  tag

Leapșa: Most Wanted

Mi-am spus că este timpul să completez această leapşă, deoarece este foarte drăguţă şi am primit-o de ceva timp de la Roxi Adina.

Toată lumea din blogosferă a completat-o acum câteva luni bune şi iată-mă şi pe mine prin iunie că o postez. În ultimul timp sunt în urmă cu toate, ceea ce nu e deloc bine şi cred că am să îmi fac un planner pentru postările pe blog.

Am foarte multe idei, postări începute şi neterminate, însă am nevoie de timp să le duc la bun sfârşit, să fac poze şi să le editez, lista poate continua.

Pentru că prea multă vorbărie strică, am să încep să completez şi eu această leapşă drăguţă.

1.O carte publicată pe care ți-o dorești.

Sunt o sumedenie de cărţi pe care mi le doresc şi care au fost publicate de curând, însă am să enumăr doar una pentru a respecta cerinţa.

Îmi doresc de mult timp cartea Regina Roşie de Victoria Aveyard. Anul acesta m-am îndrăgostit de romanele YA Fantasy, iar această carte pare asemănătoare cu Regina Adevărată de Erika Johansen, care mi-a plăcut extrem de mult.

2. O carte nepublicată pe care ți-o dorești.

Museum of Extraordinary Things de Alice Hoffman pare o carte extraordinară. Am citit un mic preview pe Amazon şi pot să vă spun că stilul de scris este poetic şi din câte am înţeles acţiunea romanului se învârte în jurul unui circ. De când am citit Circul Nopţii am devenit foarte fascinată de lumea circului şi de magia pe care aceasta o crează în jurul ei. Sper că va fi publicată şi la noi.

3. O carte pe care o dorești tradusă.

The Nightingale de Kristin Hannah a fost votată cea mai bună carte de ficţiune istorică a anului 2015 de către cei de la goodreads. Nu a fost încă tradusă la noi, însă mi-ar plăcea foarte mult ca cineva să preia iniţiativa şi să o publice şi în România. Acţiunea cărţii se centrează în jurul celui de-al doilea război mondial şi are loc în Franţa.

4. O carte pe care ți-o dorești datorită copertei.
Memorile lui Hadrian de Marguerite Yourcenar. Am văzut cartea aceasta anul trecut la Bookfest. Arăta excepţional, era în format hardback dacă nu mă înşel. Este atât de frumoasă. Ştiu că este vorba despre ceva învăţături ale unui tată către fiul său, dar nu sunt extrem de sigură.

5. O carte pe care ți-o dorești datorită sinopsisului.

Toată lumina pe care nu o putem vedea de Anthony Doerr. Îmi place mult premisa acestei cărţi. Aştept să o citesc cât de curând.

Cu o structura labirintica pusa in pagina magistral, romanul multipremiatului scriitor american Anthony Doerr urmeaza vietile a doua personaje, Marie-Laure – o tanara frantuzoaica lipsita de vedere – si Werner – un orfan de origine germana – , care ajung sa se intalneasca in timp ce amandoi incearca sa depaseasca suferinta fizica si psihica indurata in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Marie-Laure se va refugia, dintr-un Paris devenit de nerecunoscut din pricina haosului care a cuprins intreaga Europa, in Saint-Malo, unde locuieste unchiul ei care sufera de agorafobie. Werner, orfan pasionat de tehnica, si in special de transmisiunile radio, va ajunge cu armata germana in Franta si, in cele din urma, la Saint-Malo. Desi intalnirea dintre cei doi nu va dura mai mult de o zi, ea va fi hotaratoare pentru destinele personajelor, afectand inclusiv vietile generatiilor viitoare. Povestea lor e insa si a unui misterios diamant, in cautarea caruia se afla ofiterii germani si despre care se spune ca ii va oferi posesorului viata vesnica, dar niciodata fericire. Dincolo de farmecul rar al naratiunii, cititorul va regasi un mesaj legat de importanta solidaritatii si a iubirii aproapelui.

6. O carte pe care ți-o dorești datorită recenziilor.
 
Me before you de Jojo Moyes. Toti vloggeri de carte din străinătate laudă cartea această, am auzit doar lucruri bune despre ea. După ce am văzut trailerul filmului, mi-am spus că trebuie să o  am.

7. O carte pe care ți-o dorești datorită autorului.

A court of thorns and roses de Sarah J. Maas. O iubesc pe această autoare. Scrie fantastic!

8. O carte pe care ai citit-o deja și ți-o dorești.

Anne of Green Gables de L. M. Montgomery. Nu deţin cartea aceasta chiar dacă am citit-o, însă îmi doresc ediţia aceasta. E aşa de drăguţă!!

9. O carte pe care nu ți-o dorești suficient de mult.

Fata dispărută de Gillian Flynn. Vreau să o citesc pentru că toată lumea vorbeşte depre ea, însă nu sunt sigură că îmi va plăcea extrem de mult. Mă feresc de cărţile Thriller, chiar dacă îmi plac misterele. Mi se pare că o să fie o carte mai dark, dar cine ştie poate voi fi surprinsă.

 

10. O carte pe care ți-o dorești pentru tot, tot, tot.

Pe aripile vântului de Margaret Mitchell. Am împrumutat cartea de la bibliotecă în liceu şi mi-a plăcut foarte mult. Am văzut şi filmul de câteva ori. Este ficţiune istorică pură. Mi-aş dori să o deţin în engleză.


4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.