Wrap-up – Ce am citit în luna Februarie

Astăzi mi-am propus să vă prezint cărțile citite pe parcursul lunii februarie și de această dată așa cum v-am promis am realizat un video pe booktube.

Luna februarie a fost o lună scurtă, însă am reușit să citesc mai multe cărți decât în ianurie. A fost o lună în care mi-a revenit pofta de citit și în care am citit doar cărți bune ce m-au ținut lipită de paginile lor. 

Am să vă prezint cărțile în ordinea în care le-am citit.

1. Circul nopții de Erin Morgenstern (5/5 stele)
La începutul lunii februarie am reușit să termin Circul nopții de Erin Morgenstern care a fost un roman excepțional. Cartea aceasta a fost impecabilă, de la firul narativ, cadrul în care aceasta are loc, până la personaje.

Romanul spune povestea confruntării dintre doi magicieni, iar autoarea reușește să contureze o lume plină de culoare și magie. Cadrul în care această confruntare se desfășoară este un circ magic care se deschide la lăsarea serii și în care cititorul este invitat să asiste la numere magice spectaculoase, să exploreze încăperi cu elemente supra-realiste și să admire spectacolele impresionante de contorsionism, în timp ce gustă din delicioșii șoricei de ciocolată sau din merele cu caramel și scorțișoară.

Fiecare element magic este așa de bine pus în scenă, încât îți imaginezi fiecare moment al cărții într-un mod așa de viu de parcă ai fi prezent acolo, în mijlocul acțiunii. Recomand romanul tuturor celor care iubesc cărțile de realism magic. Autoarea scrie atât de frumos, încât e imposibil să nu te îndrăgostești de stilul acesteia.

2. Outstanding Short Stories: Edgar Allan Poe and Others (4/5 stele)

Această carte a fost foarte scurtă și ușor de citit. Conține o colecție de povestiri scrise de mai mulți autori. Mi-a plăcut îndeosebi povestirea The doll’s house de Katerine Mansfield. Este o povestire nostalgică și este centrată în jurul unei căsuțe cu păpuși. În fiecare povestire are loc câte un eveniment ieșit din comun care îi va determina pe cei implicați în poveste să ia acțiuni ce îi va scoate din zona lor de comfort.

3. Prințesa lupilor de

4. Harry Potter and the Philosopher’s Stone de J. K. Rowling. (5/5 stele)

Am recitit primul volum din seria Harry Potter după mulți ani și am fost surprinsă, deoarece mi-a plăcut aproape la fel de mult ca la prima lectură. Finalul a fost din nou unul surprinzător pentru că l-am uitat complet, la fel și unele detalii din carte. A fost interesant să citesc cartea în limba engleză. Cu siguranță voi continua cartea, mai ales că al 8-lea volum intitulat Harry Potter and the Cursed Child apare în această vară.   

5. Mincinoșii de E. Lockhart. (4/5 stele)


Ultima carte citită a fost una interesantă cu un final neașteptat și parcă prea brusc. Mi-a plăcut mult stilul autoarei, chiar are un talent aparte să construiască narațiunea la persoana I. Cu toate că multora li s-a părut că acest roman are multe elemente originale, eu am observat unele similarități cu romanul Grădina Secretă, cred că autoarea s-a inspirat de acolo să insereze și câteva povești pentru copii care ne oferă indicii asupra acțiunii. A fost interesant conceptul cărții și faptul că autoarea a încercat să introducă ceva nou în lumea suprasaturată de cărți YA. Răsturnările de situație te lasă cu gura căscată, însă trecerea la dezvăluirea misterelor este bruscă și nu mi s-a părut foarte credibilă, finalul reușește să creeze confuzie, iar unele întâmplări nu se potrivesc, există niște aspecte lipsite de sens. În ciuda acestor aspecte, cartea mi-a plăcut și îmi doresc să mai citesc și alte cărți scrise de această autoare. Stilul ei este foarte frumos, lin și curgător. 

 

4 thoughts on “Wrap-up – Ce am citit în luna Februarie”

  1. Ce de cărți frumoase ai citit! 😀 "Mincinoșii" e pe lista mea, însă am auzit păreri total împărțite despre carte. O s-o încerc și eu, ca să-mi fac o părere proprie. La cât mai multe lecturi frumoase și baftă și cu filmulețele! *.*

  2. E foarte tare cartea Mincinosii deoarece iti aduna in suflet multe pareri contradictorii. Eu am iubit si am urat cartea in acelasi timp, nu stiu daca are sens ce spun, insa o sa intelegi dupa ce o citesti. Iti multumesc pentru apreciere, incerc sa creez mai multe filmulete pe viitor.

  3. Ai citit niște cărți foarte faine. Mincinoșii nu m-a atras atunci când am citit-o în engleză, însă restul sunt superbe! Prințesa lupilor și Circul nopții încă sunt pe lista mea de lectură!!! 😀 Abia aștept să ajung la ele.

  4. Printesa lupilor si Circul noptii iti vor placea, sunt sigura. Cartile sunt asemenea unor povesti, pline de magie si frumusete. Ambele sunt scrise frumos. Abia astept sa iti aud parerea ta despre ele, sunt foarte curioasa :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.