Wrap-up – Ce am citit in luna decembrie şi în ianuarie

Ce mai faceţi dragi cititori? Prin ce lumi ficţionale aţi mai călătorit? Eu mă delectez cu câteva romane fantastice, am rămas din decembrie parcă ancorată în acest gen literar şi nu e rău, pentru că experimentez şi eu mai multe lumi imaginare care îmi aduc aminte de basmele copilăriei.

Vreau ca din acest an să mă ţin de postările de tip wrap-up şi să postez în fiecare lună. Iniţial am vrut să fac un post video, dar nu am avut timp, însă pregătesc unul pentru martie în care vă voi prezenta cărţile citite în februarie.

Ce cărţi am citit în decembrie

1. Alice in Wonderland -Lewis Carroll  (5 *****)

Am început luna cu o carte uşoară pentru copii, Alice in wonderland cu ilustraţii de Erin Mcguire.

A fost foarte plăcut să mă pierd în lumea acestei cărţi şi să mă bucur de ilustraţiile pline de viaţă şi culoare.

Citeşte recenzia aici

A photo posted by rosia lady (@rosia_lady) on

2. Regina adevărată (Regina ţinutului Tearling #1) de Erika Johansen (5 *****)

Mi-a plăcut foarte mult lumea construită de autoare, ideea de regres a civilizaţiei în Ev Mediu, elementele fantastice şi dinamica personajelor.

Citeşte recenzia aici

A photo posted by rosia lady (@rosia_lady) on

3.Regatul furtunilor (Trilogia Grisha #2) de Leigh Bardugo (5 *****) Am galopat prin această serie şi cred că este printre puţinele serii la care am citit cărţile chiar una după cealaltă, ceea ce a fost foarte bine. Mi-a plăcut şi mai mult acţiunea şi personajele din volumul doi, pot spune că a fost romanul meu favorit din această serie.

Citeşte recenzia aici

A photo posted by rosia lady (@rosia_lady) on




Ce am citit în luna ianuarie 

Luna trecută am stat foarte prost la capitolul cărţi citite pentru că Circul Nopţii mi-a consumat foarte mult timp, deoarece este o carte mai stufoasă, şi da am terminat-o doar în februarie. Nu regret deloc pentru că mi-a consumat din timp pentru că a fost genială, nu mai vroiam să se termine, de aceea am tras de ea.

 Am citit în ianuarie doar 2 cărţi.

 1. Domnişoara poimâine şi joaca de-a timpul de Adina Rosetti (5 *****)

Această carte drăguţă şi subţire m-a încântat prin drăgălăşenia ei. Autoarea ne-a prezentat noţiunea timpului într-un mod foarte frumos şi plin de imaginaţie. Timpul este un bătrân vrăjitor cu barbă lungă (descrierea acestui personaj mi-a adus aminte de Dumbledore). Acesta are mai mulţi copii, domnul azi, un domn cu joben, domnişoară mâine, doamnă ieri şi multe alte personaje simpatice colorează paginile acestei scurte povestiri care mi-a adus aminte de copilărie.

Plănuiesc să fac recenzia cărţii luna aceasta.

2. Regatul luminilor (trilogia Grisha #3) de Leigh Bardugo (5 *****)

Am încheiat luna ianuarie cu ultimul volum din trilogia Grisha, care a fost cel mai slab dintre toate. I-am dat în ziua în care l-am citit 5 stele pe goodreads, dar acum simt că trebuie să îi dau 4 stele, însă nu mă mai întorc înapoi, dacă aşa am simţit atunci, aşa rămâne. Per total seria a fost una de 5 stele.

Citeşte recenzia aici

A photo posted by rosia lady (@rosia_lady) on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.