O carte într-o mie de coperţi (# 1) – Marele Gatsby

Ca orice ambalaj coperta unei cărţi are menirea de a-ţi atrage privirile ca un magnet pentru a pătrunde în lumea ficţională ce zace în spatele ei.

De foarte multe ori alegem cărţile pentru că am auzit multe lucruri bune despre ele, pentru că sunt faimoase, pentru că ne atrage descrierea de pe spatele lor, sau pur şi simplu pentru că au o copertă uimitoare.

În această nouă serie de blog vreau să vă prezint cărţile şi diversele ambalaje în care au fost împachetate de către editurile care le-au publicat.

Voi începe cu romanul meu preferat Marele Gatsby şi am să vă prezint coperţile care îmi fac cu ochiul.

Dintre ediţile publicate la noi, îmi place cel mai mult cea de la Humanitas. Îmi plac tonurile de portocaliu pe fundalul negru, este mai minimalist designul, deci mai frumos.

Îmi place foarte mult prima copertă din stânga, este superbă şi o ador. Am văzut cartea într-o librărie din Londra, am vrut să o cumpăr, însă preţul piperat m-a făcut să mă răzgândesc. Cred că pe bookdepository voi găsi un preţ mai bun. Oricum când o să mi-o iau, am să fiu foarte încântată. Îmi plac motivele aurii, simplitatea coperţii şi aerul ei mai vintage.

Mai jos am scos la imprimantă un semn de carte cu inspiraţie Great Gatsby, este coperta realizată de la cei de la Penguin, o copertă superbă. O ador şi pe aceasta.

4 thoughts on “O carte într-o mie de coperţi (# 1) – Marele Gatsby”

  1. Foarte faină ideea acestei rubrici. Îmi place ce coperte ai ales; cam acelea ar fi și preferatele mele. 😀 Încă nu am citit Marele Gatsby, dar ar fi cazul să o fac într-o zi. ^_^ Mă bucur să aud că îți place așa mult cartea. Sper să îți poți cumpăra ediția pe care ți-o dorești. Pupici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.