Simfonii de toamnă – turtă dulce și obiecte tradiționale

Duminica trecută a fost o vreme splendidă, foarte bună pentru o plimbare. Toamna, după cum știți este un anotimp prielnic pentru festivaluri și târguri.

Am fost la târgul intitulat Simfonii de toamnă, unde oameni talentați din Transilvania au expus lucruri realizate cu multă măiestrie, de la obiecte tradiționale și decorațiuni, tablouri cu flori presate, până la dulcețuri și bunătățuri de pus în cămară.

Turta dulce ce a fost expusă la stand arăta ca de poveste, mai ales că avea și o mică oglinjoară. Arătau așa de delicioase, bineînțeles că a trebuit să îmi iau și eu una. La vederea lor simți că ai aterizat într-un basm românesc.

 Multe străchini colorate și frumos pictate mi-au delectat privirea. Arta pe care o avem chiar este unică și rupta dintr-un basm cu zâne, zmei și Ilene cosânzene.

Străchinele de mai jos sunt inspirate din folclorul maghiar, iar formele realizate pe fiecare piesă 
în parte sunt magnetice pentru privire, îți fură ochii.

Spiridușii din poveste și-au uitat papucii prin târg, iar lângă, o lampă fermecată așteaptă cu nerăbdare să împlinească câteva dorințe.

Mi-a plăcut foarte mult acest târg, unde oamenii foarte talentați din țara noastră au muncit mult pentru a ne îmbucura cu obiecte rare și unice, care ne amintesc că nu trebuie să uităm lucrurile frumoase ale folclorului nostru și să încercăm să le transmitem mai departe. 

Mai jos veți putea vedea și o mică piesă de artă care este printre lucrurile favorite pe care le-am achiziționat la târg.

Voi la ce evenimente ați participat toamna aceasta?

4 thoughts on “Simfonii de toamnă – turtă dulce și obiecte tradiționale”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.