The disney song book tag

Aş vrea să îi mulţumesc Dianei Lupu pentru această leapşă frumoasă. M-am distrat mult în timp ce am completat-o.


1. Part of Your World (Mica Sirena). Ce lume dintr-o carte te-ar putea schimba pentru ca tu sa faci parte din ea?


Aceasta este cu siguranţă o întrebare la care răspunsul este unul destul de greu de ales. Mi-ar plăcea să trăiesc în Narnia. Să pătrund prin şifonier într-o lume facinantă, să privesc frumuseţile naturii şi să mă împrietenesc cu creaturile mitice drăguţe şi jucăuşe din lumea Narniei.

2. Let It Go (Frozen). Există vreo carte care ți-a plăcut într-atât încât să nu vrei să o termini?Grădina uitată de Kate Morton, îmi place ideea cărţii, cum secretele de familie se împletesc cu decorul şi natura, cu labirintul şi o grădină secretă. Este o carte care nu îţi mai vine să o laşi din mână. 

3. Beauty and the Beast (Frumoasa și Bestia). Ce carte nu vei uita niciodată?

Seria de cărți ale lui Dumas, cu Cei trei muşchetari şi aventurile lor care mi-au înfrumuseţat copilăria. Ce răbdare aveam să citesc cărţile acelea imense şi să stau pierdută în ele zile întregi de vară.

4. So This is Love (Cenușăreasa). Ai sfârșit prin a iubi o carte, deși la început ai ezitat în privința ei? 

La răscruce de vânturi de Emily Bronte. Am încercat să citesc cartea aceasta pe al 13 ani, nu mi-a plăcut, era prea dramatică. Am recitit-o la 21 de ani, am iubit-o şi am înţeles-o pe deplin, mai ales că acum ştiu că nu tot timpul lucrurile au un happy end, viaţa e dură şi ciudată, frumoasă, blândă şi violentă.

5. Friend Like Me (Aladdin). Ce personaj ai vrea să-ți fie cel mai bun prieten?


Sherlock Holmes ar fi un prieten bun, inteligent şi hazliu care m-ar surprinde mereu cu ciudăţeniile lui. Eu iubesc ciudăţeniile şi oamenii cu ocupaţii inteligente. 

6. Reflection (Mulan). Ce carte ți-a schimbat modul de a gândi? 


Nu pot să numesc doar una, cred că toate cărţile profunde te fac să gândeşti altfel şi să analizezi lucrurile dintr-o altă perspectivă. Cărţile care m-au pus pe gânduri sunt Vălul Pictat (Maugham) şi Oameni şi şoareci (Steinbeck).

7. Colors of the Wind (Pocahontas). Cui îi dai mai departe acest tag? 

 Îi trimit în zbor leapşa Elyei de la Cuvinte Vrăjite şi mutlor altora care nu au postat această leapşă drăguţă.

4 thoughts on “The disney song book tag”

  1. Frumoase raspunsuri! 🙂 Ouf, cred ca am sa ma urasc, pentru ca nu am citit nimic de Kate Morton desi o am e atata timo in Wishlist. Shame on me. „Oameni și șoareci” și eu vreau s-o citesc, la o adică mă intrigă titlul. Și „La răscruce de vânturi” vreau s-o citesc. Oricum, vreau cât mai mulți clasici în biblioteca mea. Succes și ne mai auzim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.