Leapşa back to school :)

Îi mulţumesc lui Bianca Ioana pentru nominalizare. Leapşa asta mă face să îmi fie extrem de dor de şcoală, de clopoţelul din liceu, de seminarile lungi de la facultate şi de emoţiile de dinaintea licenţei, dar şi de oamenii pe care i-am lăsat în urmă, de amintiri şi frumuseţe.

Reguli:
1. Încorporați imaginea tag-ului în postarea voastră.
2. Dați tag-ul mai departe.
3. Nu menționați aceleași cărți de două ori.
4. Postați link-ul cu leapșa completată pe blogul Padeniye.
1. Română: Luați cartea preferată de anul acesta și deschideți-o la pagina 100, alineatul al treilea. Scrieți mai jos ceea ce se află acolo, menționând de unde ați luat fragmentul.

Există o fotografie a mamei la Şcoala Normală din London, Ontario, împreună cu alte două fete; toate trei stau în picioare pe treptele din faţă ale internatului, râzând, ţinânduse de braţ. Zăpada iernii e strânsă morman de o parte şi de alta; din acoperiş, ţurţurii picură. Mama poartă o haină din blană de focă; de sub pălărie i se ivesc vârfurile părului blond. 
din Asasinul Orb -Margret Atwood2. Geografie: Ați citit anul acesta (sau în decursul a doi ani) vreo carte cu o copertă verde, sau care să aibă pe ea ceva legat de natură? Dacă da, puneți o fotografie cu ea.
Îmi pare rău aici am trişat dar nu am toate cărţile la noua reşedinţă..sunt pe acasă . Aici am doar cele care  le-am cumpărat recent.  E foarte frumoasă coperta iar cartea şocantă de adevărată şi incredibilă am citit-o ascultând muzică chinezească tradiţională pe fundal. Superb!!

3. Istorie: Vă plac bibliografiile sau cărțile care tratează ceva din istorie? Care este ultima carte pe care ați citit-o, care să urmărească astfel de subiecte?

Cartea de mai jos am primit-o la un concurs cu semnătura de la autoare m-am lăudat mult cu ea când i-am făcut recenzia. Aceasta spune povestea lui Kateryn Parr una dintre soţiile lui Henric al XVIII-lea şi a uneia dintre domnişoarele ei de onoare.

 4. Sport: Să faci sport este un lucru benefic corpului, te împrospătează și-ți dă o stare fresh după; în ciuda faptului că ești obosit de mori, tot te vei simți mai bine. Ce carte fresh, ușor de citit, ați lecturat, și care v-a plăcut?

Cartea care este ca o briză de mare, optimistă, uşoară şi drăguţă e Cartea nunţii de George Călinescu. E superbă cartea asta, aş vrea să o recitesc. Am citit-o cu mulţi ani în urmă şi îmi amintesc că era o scenă drăguţă între cei doi îndrăgostiţi în tren.

5. Matematică: Chiar dacă matematica nu este o materie agreată de multă lume, tot trebuie să o faci, chiar dacă durează mai mult timp să o înțelegi. La ce carte ți-ar fi foarte greu să renunți, pentru a învăța?

Ei bine aici am să vă spun că în loc să învăţ la bac în urmă cu patru ani şi ceva citeam Memorile unei Gheişe cu o lună înainte de examenul vieţii.

6. Desen: Să desenzi, să pictezi, a fost mereu o activitate care te relaxa în timpul generalei, dar chiar și în liceu pentru unii. Culorile îți dădeau imaginație, așa că: Ce copertă a unei cărți o urăști din tot sufletul, și ai vrea să o schimbi, dacă ai avea ocazia?

Pur şi simplu nici nu mai am comentarii. O carte frumoasă dar o copertă care nu îmi place deloc.

 7. Biologie: Tuturor ne plac animalele, și nu cred că există cineva care să nu iubească un animal, oricât de drăguț sau înspăimântător ar fi el. Postați mai jos o imagine a unei cărți în care apar astfel de vietăți.

O carte drăguţă cu un cal imaginar :). Nici la acestă ediţie nu e reuşită coperta.

8. Engleză: Mulți cititori au în bibliotecă literatură internațioanlă, așa că presupun că printre sumedeniile de cărți, se strecoară și un autor preferat. Ce scriitor american sau englez vă place cel mai mult? Descrieți-i ideile în trei cuvinte, sau modul de-a scrie.

Jane Austen are un stil drăguţ de care te îndrăgosteşti. Cărţile ei sunt superbe, îţi ajung la inimă iar personajele sunt complexe, colorate, amuzante, enervante, drăguţe, personaje care le îndrăgeşti.

Mi-a plăcut foarte mult Raţiune şi simţire. 

9. Muzică: Să asculți muzică este ceva relaxant, care te face să zâmbești, iar cea împletită cu cititul este cu atât mai bună. Aveți vreo carte care să vă fi făcut să cântați (la figurat) de fericire, atunci când ați terminat-o? Sau o melodie care să o fi descoperit în vreo carte?

Pe aripile vântului este cartea care am citit-o pe muzică şi a fost o experinţă inedită. 

10. Dorință: Sunt ferm convinsă că există o carte pe care vă doriți foarte mult să puneți mâna. Care este aceea și de ce vreți atât de mult să o citiți?   

Vreau să citesc foarte mult Umbra vântului de Carlos Ruiz Zafon. Am auzit multe vorbe bune despre ea şi abia aştept să pun mâna pe ea.


Leapşa asta cred că a completat-o multă lume. Totuşi o pasez la Ely.

 

4 thoughts on “Leapşa back to school :)”

  1. Am și eu o carte de Margaret Atwood care mă așteaptă de ceva timp să o citesc … chiar m-am entuziasmat când am văzut că cartea ta preferată de anul ăsta e scrisă de ea. ^_^ Sper să-mi placă și mie!
    Am completat și eu leapșă, dacă vrei o poți verifica 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.