Lux – Anna Godbersen- recenzie

Descriere:
Romanul Lux (The Luxe, 2007), primul volum al seriei cu acelasi nume, este noul fenomen literar din New York.
Cartea s-a vandut in peste 100.000 de exemplare in Statele Unite ale Americii. Autoarea, Anna Godbersen, a fost editorul revistei Esquire, iar in prezent este critic literar pentru New York Times Book Review.
Anna Godbersen isi instalează decorul in New York-ul secolului al XIX-lea, in lumea inaltei societati din Manhattan, guvernata de iubiri interzise si intrigi complexe. Intr-o lume a luxului si a tradarii, in care aparentele sunt totul, iar incalcarea codului social este supremul pacat.
Suntem la New York, in toamna anului 1899, o epoca in care nimic nu e usor, in care fetele rebele trebuie sa se supuna familiei lor. Elisabeth Holland nu vrea sa se casatorească cu Henry Schoonmaker, bogatul logodnic ales de parintii ei, pentru ca este indragostita de Will, servitorul. De aici scandalurile, dramele si comploturile se inlantuie.
„Mister, dragoste, gelozie, tradare, umor si pagini de istorie. O carte pe care nu am putut sa o las din mana!” (Cecily von Ziegesar, autoarea seriei #1 New York Times bestseller GOSSIP GIRL)

Părerea mea: A fost cea mai bună carte pe care am citit-o în 2012 . Deja mulţi ştiţi subiectul acestei cărţi şi chiar nu vreau să mă pierd în detalii. Vreau să prezint aspectele care mi-au plăcut foarte mult. În primul rând mi-au plăcut rochiile :), da serios. Îmi place că este o carte ce are loc în secolul al XIX-lea.
Intriga este foarte bine construită. Fiecare element te surprinde, iar geloziile, iubirile interzise toate fac un roman foarte bun, reprezintă realitatea acelei epocii , când toţi ţineau la etichetă şi de fapt nu erau deloc nişte sfinţi. Mi-a plăcut iubirea dintre Elisabeth şi Will, o iubire interzisă , o iubire adevărată pentru care merită să lupţi. Elisabeth este genul acela de fată care în aparenţă respectă toate regulile, aceea fată cuminte şi la locul ei care până la urmă decide să îşi asculte inima.
Sora ei mai mică, Diana este total opusul acesteia. A fost caracterul cel mai îndrăgit de mine. Diana este o fată plină de viaţă, rebelă şi nebunatică. Am râs de multe ori de comportamentul şi cum reuşea tot timpul să îi scoată din sărite pe cei din jur. Dragostea dintre ea şi Henry este cea mai frumoasă din carte. Penelope, este cel mai enervant caracter seamănă puţin cu Blair din Gossip Girl, fata care este pusă mereu pe intrigi.

   Este o carte care o citeşti în cinci ore fără să iei o gură de aer, te ţine lipită de ea. Este uşoară şi prezintă o serie de caractere nonconformiste. Totul este nonconformist în cartea asta şi pe de-o parte foarte amuzant.

5 thoughts on “Lux – Anna Godbersen- recenzie”

  1. Frumoasă recenzie, și mie mi-a plăcut foarte mult cartea. E cu adevărat captivantă, țin minte că am citit-o și eu în mai puțin de o zi. ♥

  2. sunt de acord cu tot ce ai zis <3 iubesc seria aceasta minunata si lumea fascinanta in care se petrece actiunea..si o iubesc si pe diana, e preferata mea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.