Cuvinte de hârtie #4 – Eve

Am să postez câteva citate din romanul Eve de Anna Carey.

M-am oprit din plâns , surprinsă de căldura pielii lui lipită de a mea. Era atât de aproape încât îi simţeam fiecare respiraţie calmă. Ochii lui verzi erau strălucitori, iluminaţi de raza lanternei apărută pe neaşteptate.
În acele ultime zile , desenam cât de mult puteam. Mă aşezam jos, la masa mea albastră de plastic, şi umpleam un teanc de hârtii, desenând pentru mama. O desenam întinsă în pat, şi pe doctor, cu o baghetă magică în mână, în timp ce o vindeca.
În cele din urmă, pădurea s-a transformat într-un luminiş, scoţând la iveală cea mai orbitoare privelişte pe care o văzusem vreodată. Acolo ,în faţa noastră, se afla un lac imens, pe suprafaţa lui ca de cerneală reflectându-se mii de stele.
       
            Uneori, se pare că toate lucrurile pe care trebuie să le ştiu , nu le ştiu. Iar toate lucrurile pe care le ştiu sunt complet eronate.
Am rămas amândoi pentru o clipă pe pragul de pământ, şi capul lui atingea tavanul. Mi-am trecut degetele peste copertă, gândindu-mă la ceea ce spusese. Poate ca aici, în acest buncăr, departe de Profesoară şi de prelegerile ei, cartea avea să fie diferită. Poate că eu aveam să fiu diferită. Am ascultat respiraţiile noastre, acum sincronizate.
Când m-am întors, ochii lui încă erau aţintiţi asupra mea.
          Noapte bună , am strigat peste umăr, simţindu-i căldura privirii în timp ce mergeam prin holul umed mirosind a mucegai şi mă băgam înapoi în pat.
Faţa îi era atât de delicată, de serioasă şi de dulce, că am uitat, chiar dacă numai pentru o  clipă, că eram diferiţi. În acel moment , el era doar Caleb. Am zâmbit, iar el mi-a întors zâmbetul, în  vreme ce braţele noastre formau un cerc în liniştea apei.
  
Privirea lui trasa conturul buzelor mele, ochii lui privind fix într-ai mei. Respiraţia lui îmi mângâia urechile şi eu simţeam mirosul de cărbuni din nou când m-am apropiat de el. Era la câţiva centimetri depărtare, cu ochii de culoarea verde-deschis încă atenţi la mine, privindu-mă. Nu m-am putut abţine. Mi-am lipit buzele de ale lui. O fierbinţeală mi-a cuprins trupul şi degetele în timp ce ne lipeam unul de celălalt, iar buzele lui îmi răspundeau.

4 thoughts on “Cuvinte de hârtie #4 – Eve”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.