cărți,  Uncategorized

Lista de invitați de Lucy Foley – recenzie

O nuntă ce are loc pe o insulă pustie, bătută de vânturi așezată pe coasta Irlandei ia o turnură neașteptată.

Personajele din acest roman nu sunt ceea ce par la suprafață, ascund minciuni, secrete întunecate și dorințe înspăimântătoare.

Nunta lui Jules Keegan cu Will Slater se transformă într-una sângeroasă.

O invitație la o nuntă cu final neașteptat

Romanul Lista de invitați este un deliciu pentru iubitorii de mister și suspans. Cartea aceasta te ține cu sufletul la gură de la început până la final.

Autoarea introduce un amalgam de personaje și ne spune povestea din perspectiva lor.

Știm de la începutul romanului că în noaptea nunții când luminile se sting pentru o clipă are loc o crimă teribilă.

Lucy Foley nu ne dezvăluie însă cine este victima și pe tot parcursul romanului încerci să ghicești fără sorți de izbândă cine este victima sau criminalul.

Personajele au parcă toate un motiv pentru a comite o crimă și ești mereu indus în eroare. Când crezi că ai intuit ceva, acțiunea ia o întorsură neașteptată.

Personaje sclipitoare cu secrete întunecate

Nimeni nu este ceea ce pare în acest roman. Mireasa Jules este un personaj cu multe probleme interioare nerezolvate și cu o familie disfuncțională.

Will pare un om plin de succes și încredere în sine. Este actor într-un reality show despre supraviețuire, însă trecutul lui întunecat amenință să îl prindă din urmă.

Sora miresei este un personaj problematic ce ascunde niște traume emoționale imense sub scutul rebeliunii.

Celelate personaje sunt și ele extrem de ciudate și toate au de ascuns adevăruri sumbre în spatele unui munte de minciuni.

O nuntă sângeroasă

Nunta începe, distracția e în toi, însă pe fundal vremea devine agitată. Se adună nori amenințători asupra insulei, iar furtuna crește în intensitate.

Angoasa din inima unor personaje crește și ea, iar furia se dezvlănțuie. Luminile se sting pentru o clipă, iar apoi invitații scot țipete șocate, cineva este mort!

Acest roman a fost cireașa de pe tort pentru mine. Mi-a plăcut de la un capăt la celălalt și mi s-a părut perfect. L-am citit cu sufletul la gură într-o singură zi. Îmi plac cărțile în care se introduc mai multe voci narative și în care natura este în concordanță cu trăirile personajelor.

Rating: 5/5 stele pe goodreads

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.