carti si recenzii,  editura litera,  fictiune,  recenzie

Cele șapte surori – Povestea Maiei de Lucinda Riley

Descriere

Maia D’Aplièse și surorile sale se adună în casa copilăriei – un castel fabulos, izolat, situat pe malul lacului Geneva –, după ce află că tatăl lor iubit, care le-a adoptat pe când erau foarte mici, a murit.

Fiecare soră primește un indiciu cu privire la adevărata ei moștenire – un indiciu care o va purta pe Maia tocmai la Rio de Janeiro, în Brazilia. Odată ajunsă acolo, ea începe să pună cap la cap piesele propriei povești.

O călătorie în trecut

Am auzit foarte multe vorbe bune despre seria de cărți Cele șapte surori, încât atunci când mi-am instalat aplicația Voxa am început să o ascult cu mare plăcere.

Povestea Maiei a fost foarte interesantă. După ce tatăl ei îi lasă indicii cu privire la trecutul ei, aceasta pornește în căutarea unui răspuns.

Ajunsă în Brazilia, în Rio de Janiero ea descoperă povestea Izabelei Bonifacio, o străbunică de a ei.

În 1920, Izabela trebuie să se căsătorească cu un aristrocat din Rio, datorită dorinței tatălui ei de a intra într-o familie bună.

Aceasta nu are nici un sentiment față de logodnicul ei și îi cere acestuia să o lase într-o călătorie în Europa alături de prietena ei cea mai bună și familia sa.

Ajunsă la Paris, acolo ea află ce înseamnă dragostea adevărată, după ce întâlnește un sculptor tânăr pe nume Laurent Brouilly. Sfâșiată între datoria față de familia sau și iubirea pentru Laurent, Izabela trebuie să facă o alegere dificilă.

Oare se va mai întoarce aceasta la logodnicul ei în Rio sau va rămâne la Paris? Nu vă dau răspunsul, vă las să îl descoperiți singuri!

Află istoria construirii unei statui celebre

Pe măsură ce Maia își descoperă trecutul, aflăm și detalii interesante despre construirea statuii lui Cristo, cele mai impozante statui din lume. Această minune a lumii a fost construită la Paris și transportată de acolo în Brazilia pe un vapor.

Pentru mâinile statuii au fost luate mulajele de pe mâinile a două femei.

Părerea mea

Prima carte din serie m-a ținut cu sufletul la gură, mi-au plăcut ambele fire narative, atât povestea Maiei, cât și cea a Izabelei.

Pe cea din urmă am savurat-o mai mult, trebuie să recunosc.

Firul narativ a fost interesant și nu m-a plictisit nicio clipă. Inspirația din istorie și faptul că multe dintre personaje chiar au existat, îi oferă o notă de originalitate cărții.

Un început foarte bun pentru o serie captivantă de cărți!

One Comment

  • Corina

    Cumpara acum carti online, de la anticariatul Printre Carti. Mii de noutati din diverse domenii. Transport in toata tara prin curier rapid sau posta. Mai multe detalii in pagina magazinului: printrecarti.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.