
Fecioarele de Alex Michaelides

Un roman cu totul surprinzător. Debutul lui Alex Michaelides cu Pacienta Tăcută, m-a uimit, însă al doilea roman al său Fecioarele m-a făcut să iubesc și mai mult stilul acestui autor.
El îmbină în mod iscusit psihologia cu misterul. Romanul spune povestea Marianei, un psihoterapeut de grup care trebuie să plece la Cambridge, atunci când prietena nepoatei sale Zoe este ucisă.
La universitatea unde Zoe studiază, fetele dintr-un grup de studiu al profesorului de greacă veche Edward Fosca, supranumite fecioarele încep să fie ucise în mod brutal.
Pe măsură ce zilele trec Mariana este tot mai convinsă că sinistrele crime sunt comise de profesorul Edward Fosca care parcă exercită o influență stranie asupra fetelor din grupul său de studiu.
Mariana este hotărâtă să găsească dovezile necesare pentru a-l încrimina pe profesorul Edward Fosca. Pornește într-o aventură palpitantă și periculoasă.
Un criminal în serie nebun sau un psihopat ce plănuiește totul în detaliu?
Cu toate că la început, prima crimă pare a fi una făcută din pasiune, în mod brutal. La a doua crimă atât poliția, cât și Mariana își dau seama că cel care comite crimele plănuiește totul până la cel mai fin detaliu. Totul pare ca un ritual.
Puncte forte și puncte minus
Fecioarele este un roman plin de atmosferă și de atingerea miturilor grecești. Este o carte cu personaje interesante a căror psihologie este bine analizată de către autor. Mi-a plăcut foarte mult suspansul, atmosfera de la Cambridge, menționarea mitologiei grecești, cât și modul în care romanul este construit.
Avem povestea Marianei în prim plan, dar și vocea criminalului care ne povestește cu patos intențiile sale. Capitolele din perspectiva criminalului îți dau fiori.
Am fost așa de încântată de această carte, însă se pare că finalul a fost tras de păr. Nu mă așteptam la această concluzie și mi s-a părut că sfârșitul romanului este plin de lacune. Simțeam nevoie de mai multe clarificări, pe care nu le-am primit.
Per total carte este bine gândită și merită atenția cititorului, chiar te ține cu sufletul la gură și autorul are un stil care te ajută să te implici în mod profund în mijlocul acțiunii.
4/5 stele pe goodreads


