Uncategorized

Biblioteca de la miezul nopții de Matt Haig – recenzie

Descriere: Ce ai face dacă ți s-ar oferi șansa să alegi ce viață să trăiești? Poate regreți că nu ai urmat o carieră de vis sau nu ai ales să te muți în altă țară atunci când ai avut șansa și multe altele. Protagonista acestui roman, pe nume Nora are ocazia să îndrepte lucrurile care nu am mers în viața sa.

Aceasta este transportată într-o bibliotecă atipică. Fiecare carte de pe rafturile ei, reprezintă o viață pe care Nora va putea să o trăiască. În bibliotecă sunt mii de cărți și multe posibilități de a-ți trăi viața. Oare ce va alege Nora? Oare dacă ar fi făcut lucrurile diferit în viața sa, acum ar fi fost mai fericită?

Află toate aceste lucruri, cufundându-te în lectura acestui roman. Cu siguranță, nu vei regreta.

Impresiile mele: Biblioteca de la miezul nopții este o ca o carte de dezvoltare personală, dar sub formă de ficțiune. Prin intermediul fantasticului, Matt Haig explorează teme profunde, cum ar fi viața, moartea. Ni se vorbește despre regrete și cum acestea pot apăsa asupra vieții noastre. Se aduce în discuție și faptul că în viață nu poți fi pe deplin fericit și că absolutul e doar o iluzie.

Unele lucruri se întâmplă pur și simplu și nu pot fi controlate de noi. Unele evenimente nu țin de noi, altele da.

Nora vrea să vadă cum ar fi viața perfectă. Ce ar fi fost dacă ar fi ales să fie o cântăreață sau un biolog de renume, dacă nu ar fi renunțat la anumite persoane și dacă nu ar fi avut multe alte regrete ce o fac nefericită.

Cartea aceasta te ține mereu cu sufletul la gură, deoarece vrei să o termini cât mai repede cu putință să vezi ce va alege Nora. Finalul este unul imprevizibil și foarte bine conturat.

Mi-a plăcut fiecare moment din această carte, mi s-a părut fascinant cum autorul a reușit să exploreze atât de multe teme profunde.

Cu siguranță, a fost o carte de cinci stele.

Rating: 5/5 stele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.