cartea din cufăr,  tbr,  Uncategorized,  wrap-up,  wrap-up martie

Cartea din cufăr – #8 – ce am citit în martie – ce citesc în aprilie 2021

Luna martie a fost o lună în care am avut mult timp liber, am citit multe cărți în format fizic, audio și digital.

Am stat departe de ecranul telefonului, iar când îl aveam în mâini citeam cărți pe Scribd, în timp ce lucram ascultam cărți audio și în timpul de relaxare lecturam cărți fizice.

Haideți să vedem ce am citit în luna ce tocmai a zburat.

La începutul lunii, am terminat de lecturat Fiica Ceasornicarului de Kate Morton și Eu și ducele (primul volum din seria Bridgertons) de Julia Quinn.

  1. Fiica ceasornicarului de Kate Morton

Cartea ne spune povestea unui pictor și fotograf din frăția Magenta, un curent artistic ficțional. Unul dintre acești artiști pe nume Edward Radcliffe, își duce prieteni artiști la Birchwood Manor, casa mult îndrăgită de acesta. Pe timpul șederii acestora acolo, o femeie este împușcată, iar despre alta se presupune că a fugit cu celebrul diamant al familiei Radcliffe.

Romanul ne prezintă poveștile oamenilor implicați în aceste evenimente, dar și al celora care peste secole vor să elucideze misterul celor întâmplate la Birchwood Manor.

Este un roman ce are loc pe mai multe planuri narative, ne prezintă perspective interesante și este plin de mister. Mesajul central ar fi că uneori lucrurile nu sunt ceea ce par, iar trecutul poate conecta oamenii peste generații în moduri uluitoare.

Rating: 5/5 stele pe goodreads.

2. Eu și ducele (Bridgertons) – Julia Quinn

Ce faci când un serial te prinde așa de bine, îți aduce aminte de romanele lui Jane Austen, te aruncă în epoca regentă și te surprinde prin costume frumoase, povești drăguțe și siropoase.

Am fost foarte curioasă dacă și cartea va fi la fel de interesantă. Am citit primul volum după ce am văzut serialul, recunosc că nu m-a surprins așa de mult deoarece deja știam ce avea să se întâmple, însă există unele diferențe între roman și serial.

Cartea este scurtă, ușor de citit și se concentrează doar pe povestea lui Daphne și a lui Simon. Serialul este puțin mai complex, introducând mai multe povești, dar și personaje în plus.

Romanul a fost drăguț, relaxant, frivol și este ideal pentru zilele când vrei să citești ceva ușor și fără prea multă substanță. Să citești doar ca modalitate de relaxare. A fost o carte de trei stele, ușurică și drăguță.

Am avut unele probleme cu personajele, însă o să detaliez aceste aspecte într-o recenzie.

Rating: 3/5 stele pe goodreads

3. Femeia de la fereastră de A.J Finn

Femeia de la fereastră este un thriller de excepție ce te dă peste cap, îți oferă răsturnări de situație și te lasă într-o stare de nălucire.

Romanul spune povestea unei femei, pe nume Ana ce suferă de agorafobie, ce nu a mai ieșit din casă de luni bune din cauza unei traume despre care nu știm nimic.

Familia nu o vizitează și locuiește singură. Într-o zi este vizitată de vecina de alături, iar peste câteva zile o vede pe aceasta pe fereastră când este asasinată.

Nimeni nu va crede povestea protagonistei noastre, deoarece consumă medicamente ce îi pot cauza halucinații, pe care le combină cu alcool.

Așadar, pe tot parcursul cărții te îndoiești de cele întâmplate, îți faci propriile teorii, iar la final adevărul te izbește ca un val. Cu siguranță, acesta este unul dintre cele mai bune thrillere citite în 2021 și aștept să descopăr altele care să mă surprindă.

Rating: 4/5 stele pe goodreads

4. Surorile Boleyn de Philippa Gregory

Wow, wow, nu știu cum am ratat cel mai bun roman al acestei autoare. Cu siguranță, Surorile Boleyn este cea mai bună carte citită de la Philippa Gregory. Povestea este spusă din perspectiva lui Mary Boleyn. Cartea este așa de intensă, bine documentată și prezintă foarte bine condiția femeiii din evul mediu, modul în care Henric al VIII-lea se folosește de oameni și mai ales de femei doar ca niște pioni în a-și escalada puterea este lipsit de scrupule și conștiință.

Romanul ne prezintă două caractere diferite, două surori cu personalități opuse. Una supusă, alta rebelă. Mary înțelege că trebuie să se plieze standardelor vremii pentru a se putea salva, iar Anne este acel personaj îndrăzneț, ce își ridică vocea împotriva nedreptății chiar dacă va trebui să facă față unor consecințe nefaste.

Rating: 5/5 stele pe goodreads.

5. Necunoscuta din Tanger de Christine Mangan

Necunoscuta din Tanger este o carte despre prieteniile toxice ce pot apărea în viețile noastre. Acest roman a fost un thriller surprinzător, foarte bine construit ce are un final ce te izbește puternic. Un debut surprinzător cu acțiune în Tangerul fierbinte și o acțiune ce se încinge treptat până la combustie.

Rating: 5/5 stele pe goodreads.

6. Little Grey Rabbit: Squirrel Goes Skating de Alison Uttley

O carte de copii foarte drăgălașă cu iepuri, șoricei și veverițe ce ies la patinat într-o zi superbă de iarnă. O lectură ușoară ce îți aduce aminte de nostalgia copilăriei și de povești inocente cu viețuitoarele pădurii.

Rating: 3/5 stele pe goodreads

7. Fabrica de păpuși de Elizabeth Macneal

Cartea aceasta îmi aduce aminte de scrierile lui Dickens. Ne este prezentată epoca victoriană, o fată pe nume Iris ce lucrează la o fabrică de păpuși ce dorește să scape de constrângerile societății și de familia ei conservatoare, devenind modelul unui pictor ce se îndrăgostește de ea.

Este o lectură interesantă despre obsesie, despre artă și societatea din epoca victoriană.

Rating: 2/5 stele pe goodreads

8. Ecuația iubirii de Helen Hoang

Ecuația iubirii ne prezintă o poveste de dragoste diferită dintre o escortă și o fată ce suferă de o formă de autism. Lucrurile nu sunt ce par la suprafață, iar personajele vor trece împreună printr-o călătorie a cunoașterii de sine, romanul se bazează pe evoluția acestora și dinamica dintre ele. O carte drăguță, ușor de lecturat ce îți aduce fluturi în stomac.

Rating: 3/5 stele pe goodreads

9. Fata dinainte de J.P. Delaney

O casă cu reguli stricte și arhitectură ciudată, două destine legate de acestea, un mister palpitant. Așa poți descrie această carte. După ce am crezut pe parcursul întregii cărți că știu finalul, acesta m-a suprins. Nu mă așteptam ca lucrurile să ia o întorsură așa dramatică.

Avem două chiriașe ce trăiesc în ani diferiți în chirie într-o casă realizată de un arhitect minimalist. Povestea este spusă din punctul de vedere al fiecăreia, iar cititorul trebuie să elucideze misterul. Ce s-a întâmplat cu adevărat în această casă, este periculos să locuiești în ea?

Rating: 3/5 stele pe goodreads

Ce citesc în Aprilie 2021

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.