autori si carti,  carte de mister,  carte si carti,  carti,  carti si recenzii,  recenzie,  thriller

Pacienta tăcută de Alex Michaelides – recenzie

Descriere:

Viața Aliciei Berenson este aparent perfectă. Pictoriță renumită căsătorită cu un fotograf de modă, ea trăiește într-o casă superbă, cu vedere spre parc, într-una dintre zonele cele mai dorite din Londra. Într-o seară, soțul ei Gabriel se întoarce acasă târziu de la o ședință foto, iar Alicia îl împușcă de cinci ori în față și apoi rămâne tăcută mai mulți ani.
Refuzul Aliciei de a vorbi sau de a da orice fel de explicații transformă o tragedie domestică în ceva mult mai teribil, un mister care captează imaginația publică și o face pe Alicia celebră. Prețul tablourilor sale crește astronomic, iar ea, pacienta tăcută, este ascunsă de tabloide și de lumina reflectoarelor la The Grove, un spital psihiatric de maximă securitate din nordul Londrei.
Theo Faber este un psihoterapeut care a așteptat multă vreme oportunitatea de a lucra cu Alicia. Hotărârea lui de a o face să vorbească și să dezvăluie misterul motivului pentru care și-a împușcat soțul îl poartă pe un drum plin de primejdii – o căutare a adevărului care amenință să-l distrugă…
Pacienta tăcută este un thriller psihologic șocant despre un act de violență extrem al unei femei împotriva soţului ei – și despre un terapeut obsedat de descoperirea motivului din spatele acestui act…

Părerea mea: Pacienta tăcută este un thriller psihologic cu multe răsturnări de situație. Povestea este spusă din punctul de vedere a lui Theo Faber, un psihiatru care este fascinat de starea Aliciei. El încearcă să o facă pe aceasta să vorbească pentru a descoperi motivul crimei teribile ce a avut loc în casa acesteia.

Asemenea unui detectiv, Theo începe să investigheze cazul luând contactul cu persoanele din viața Aliciei. El crede că va găsi cheia misterului și o va putea vindeca pe Alicia de această stare psihologică ce o împiedică să vorbească.

Romanul studiază foarte bine mintea Aliciei, acțiunile ei, circumstanțele și este o analiză a unui psihic distrus, ucis de împrejurări.

Finalul răstoarnă toate lucrurile pe care le credeai posibile, afișând o concluzie dureroasă.

Cartea este un bun studiu al minții, al psihicului uman, autorul se folosește de mitul grecesc al Alcestei pe care îl transpune în prezentul contemporan. Merită să o citești atunci când dorești să te bucuri de o carte ce te ține cu sufletul la gură, care are un ritm alert și o acțiune ce te captivează de la primele pagini.

Un roman de 5 stele, pe care nu îl poți lăsa din mână până la finalul răsturnător ce te va lăsa fără cuvinte.

Rating: 5/5 stele pe goodreads.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.