autori si carti,  blog de carte,  carti si recenzii,  recenzie,  recenzii,  young adult

Love & Gelato de Jenna Evans Welch – recenzie

Descriere: Oamenii vin în Italia pentru doua lucruri: love și gelato, i-a spus cineva odată. Dar uneori au parte de mult mai mult.

Lina își petrece vacanța de vară în Toscana, dar nu pentru că ar fi fascinată de ținuturile însorite, ca de basm, ci pentru că a fost ultima dorință a mamei sale ca ea să vina aici să-și cunoască tatăl. Dar ce tată sta departe de familie timp de șaisprezece ani? Așa că tot ceea ce Lina vrea este să se întoarcă acasă. Dar înainte de a-și pune în practica hotărârea, primește un jurnal pe care mama ei îl ținuse cât timp trăise în Italia. Dintr-odată, Lina descoperă o lume magica de iubiri ascunse, artă și brutării secrete, care o împinge, alaturi de chipeșul Ren, pe urmele pașilor mamei sale și-i dezvăluie un secret ascuns de ea de prea multa vreme. Un secret care îi va schimba tot ceea ce știa despre mama ei, tatăl ei, și mai ales despre ea însăși.

Părerea mea despre carte:

Love & Gelato este o carte ușoară care o citești cu plăcere oricând. Aceasta te transportă pe plaiurile superbe ale Toscanei, în mijlocul clădirilor vechi, sub aerul torid al Italiei, te duce cu gândul la veri leneșe și pline de aventură.

Mărturisesc că primul lucru care m-a atras la această carte a fost coperta super adorabilă cu cele două înghețate delicioase pe ea. Iubesc înghețata și cărțile ușoare de vară. Am citit această carte primăvara trecută ca o evadare din realitatea haotică din acea perioadă.

Pot spune că mi-a oferit ceea ce am avut nevoie, o doză bună de optimism, o evadare imaginară din propria locuință și o stare de bine.

Love & Gelato este o carte pe care o citești repede, într-o zi, două.

Mi-a plăcut foarte mult legătura dintre trecut și prezent realizată prin intermediul jurnalului mamei Linei. Doza de mister pe care acesta o introduce te face să citești cartea dintr-o răsuflare ca să descoperi alături de personajul principal secretele mamei.

Această aventură în Italia în care Lina pătrunde o ajută să facă față mai ușor pierderii mamei sale și o sprijină în procesul de vindecare al rănilor din trecut, pentru a se putea împăca cu prezentul.

Acest roman este ca o comedie romantică, relaxantă, cu o dragoste adolescentină și acei primi fluturi în stomac. Ne prezintă o poveste drăguță, nu îți solicită mult atenția și este ideală pentru momentele în care nu poți digera un roman mai complex.

Rating: 3/5 stele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.