Toate cărțile pe care le-am citit în 2020


Anul acesta a fost cu suișuri și coborâșuri, cu proiecte multe, aglomerat, cu pandemie și o schimbare drastică a stilului de viață.


În ciuda faptului că anul 2020 a fost unul haotic, cu lucruri ciudate, unele frumoase și noi, altele mai puțin strălucite, am reușit să citesc 19 cărți.


Cea mai bună perioadă pentru citit a fost în primăvară, când eram cu toții în starea de urgență.


Începând din August, am căzut într-un reading slump, în acea stare de inabilitate de a termina o carte, indiferent de subiectul acesteia, de tipul de lectură.

Această stare a continuat aproape tot anul.

Haideți să vedem așadar ce cărți am citit în 2020.


Cea mai lungă carte citită a fost: Fiica pierdută de Gill Paul (432 pagini)


Cea mai scurtă carte citită: Bucuria (Fericirea care vin din interior) de Osho (208 pagini)


Cea mai populară carte citită: Pacienta tăcută de Alex Michaelides


Am citit cărți în medie de 3.6 stele conform goodreads.

În cele ce urmează vă voi prezenta toacte cărțile citite în 2020 în ordine cronologică.


Ianuarie, Februarie, Martie

Pe parcursul acestor trei luni am citit cartea The Seven Husbands of Evelyn Hugo și am început Prietena mea genială de Elena Ferrante


Am terminat The Seven Husbands of Evelyn Hugo în Martie chiar înainte de perioada de urgență. Primele luni din an au fost super aglomerate, pline de proiecte la birou, iar apoi totul a alunecat pe pantă.


Aprilie

În decursul acestei luni, am reuști să termin de citit Prietena mea genială. Am început o carte super ușoară din categoria de ficțiune pentru tinerii adulți (YA). Impostoarea de E. Lockhart, autoarea care a scris cartea celebră Mincinoșii, însă bineînțeles că această carte nu a mai fost ca prima citită de autoare, ci o mare dezamăgire.


Luna aprilie a fost cea mai productivă din an, am mai citit Girl, Stop Apologizing, a doua carte a Rachelei Hollis, care nu s-a ridicat la nivelul primei cărți, însă a fost o bună concluzie la aceasta. Tot în această perioadă am mai citit Love & Gelato de Jenna Evans Welch, o carte super drăguță cu adolescenți, multă înghețată cu o acțiune plasată în orașul istoric Verona.


Tot atunci am citit și cartea Bucuria. Fericirea care vine din interior de Osho, aceasta cred că a fost una dintre cele mai proaste lecturi ale anului, nu îmi place deloc stilul acestui autor. Am continuat apoi cu un audiobook ușurel ce a avut aerul unui podcast Whiskey in a Teacup de Reese Witherspoon.


Mai

În mai am citit 2 cărți: The Marriage of Opposites de Alice Hoffman (o carte foarte bună de ficțiune istorică) și Caraval de Stephanie Garber, care mi s-a părut un roman fantasy super lejer.


Iunie

Luna iunie a fost una dedicată în întregime romanului Pacienta tăcută de Alex Michaelides, o carte ce m-a lăsat fără suflare, foarte intensă, un thriller bine conturat.


Iulie

În decursul acestei luni m-am delectat cu un roman scris de Isabel Allende, Amantul japonez. A fost prima carte pe care am citit-o de la această autoare și cu siguranță voi mai citi și altele.


August

Am citit 2 cărți în această lună: Regina roșie de Philippa Gregory care a fost o mare dezamăgire pentru mine și Soția Engleză de Lauren Willig, care mi-a plăcut mult din cauza poveștii originale și pentru faptul că este un mister de epocă.


Septembrie și Decembrie

În septembrie am citit Cadavrul din bibliotecă de Agatha Christie. Este o plăcere să citești cărțile acestei autoare, de fiecare dată ador modul în care construiește fiecare scenariu în parte. Am încheiat anul cu o carte foarte bună Fiica Pierdută de Gill Paul, o poveste despre familia Romanov, război, comunismul din Rusia și multe altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.