blog,  book,  bune maniere,  carti de moda,  carti engleza,  carti non-fictiune,  non fictiune,  Uncategorized

10 Lecții de stil de la Madame Chic- Jennifer L. Scott

Cartea Lessons from Madame Chic ne demonstrează cum putem să trăim cu stil și eleganță în fiecare zi, indiferent de starea noastră materială sau cine suntem noi ca femei în viața de zi cu zi.

Ideile din această carte ne îndeamnă să ne îmbrățișăm feminitatea, să ne menținem grațioase și elegante în orice împrejurare, să nu uităm de manierele noastre, de arta de a trăi frumos.

Eu am extras pentru postarea de astăzi câteva sfaturi care le putem aplica în viața noastră pentru ca să ne bucurăm mai mult de fiecare zi.

  1. A trăi cu stil și grație înseamnă să fii rațională și calmă atunci când te afli într-o situație negativă, să poți învăța din ea și să poți să faci față mai bine la astfel de situații și pe viitor.
  2. Spune nu! Spune nu micilor ședințe de bârfă din pauza de masă sau cafea de la birou, spune nu atunci când vezi că cineva vrea să profite de bunătatea sau calitățile tale. Spune nu atunci când știi că nu te poți ține de o promisiune.
  3. Ai grijă la postura ta! Du-te în fața oglinzii și adoptă o postură neadecvată. Vei observa că umerii tăi sunt căzuți, vei avea impresia că abdomenul tău atârnă, genunchii se blochează. Dacă stai așa destul de mult vei simți că gravitația te atrage și că te vei prăbuși curând. Ai o senzație de greutate ce îți atârnă pe umeri. Încearcă să adopți o postură corectă și uită-te din nou în oglindă. Umerii tăi stau drepți, corpul tău este aliniat perfect, bărbia este ridicată și în fața ta apare o persoană ce exprimă încredere în sine. Postura corectă ne face să devenim mai motivate, mai încrezătoare și ne dă avânt, ne dăm seama că putem să facem tot ce ne-am propus pentru că suntem determinate.
  4. Un comportament exemplar. Femeile cu stil știu că un comportament adecvat inspiră și îi ajută pe cei din jur să cultive la rândul lor bunele maniere indiferent de situație.
  5. Îmbracă-te cu stil. Indiferent de stilul vestimentar pe care îl ai încearcă mereu să te îmbraci în așa fel încât personalitatea ta să fie scoasă în evidență. Respectă-te, îmbracă-te bine.
  6. Fii tu însuți.
  7. Cultivă-te! Încearcă să înveți ceva în fiecare zi, caută informații, citește, citește. Încearcă să înveți mereu, nu te opri.
  8. Tratează pe cei din jur cu blândețe. Cultivă arta compasiunii, comunică cu diplomație. Rămâi calmă în mijlocul furtunii.
  9. Fii responsabilă atunci când greșești. Recunoaște-ți greșeala, cereți scuze și învață de pe urma acesteia.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.