carte | carti | mica enciclopedie hygge | non fictiune | recenzie

Rețeta Daneză a Fericirii – Mica enciclopedie Hygge – recenzie

January 15, 2018

Titlu: Mica enciclopedie Hygge

Autor: Meik Wiking

An apariție: 2017

Editura: Litera

Nr. paginii: 288

Link de cumpărare: Librăria Online Libris

Descriere: 

Despre Danemarca se spune adesea că ar fi cea mai fericită ţară din lume. Aceasta se reduce la un singur lucru: hygge.

„PENTRU HYGGE EXISTĂ TOT FELUL DE DEFINIŢII, DE LA « ARTA DE A CREA INTIMITATE», «CONFORT SUFLETESC» ŞI «LIPSA SUPĂRĂRILOR», LA «BUCURIA DATĂ DE LUCRURILE CE INDUC O STARE DE BINE», «STAREA DE CONFORT ÎN PREZENŢA SEMENILOR» ŞI, VARIANTA MEA PREFERATĂ, «CIOCOLATĂ FIERBINTE LA LUMINA LUMÂNĂRILOR»…

Afli ce este hygge atunci când simţi hygge. Când te ghemuieşti comod pe canapea alături de persoana iubită sau când te bucuri de timpul petrecut cu cei mai apropiaţi prieteni. Hygge sunt acele dimineţi albastre şi limpezi cu lumină perfectă.
Şi cine ar putea să îţi fie un ghid mai bun în lumea hygge decât Meik Wiking? Meik este directorul Institutului de Cercetare a Fericirii din Copenhaga şi şi-a petrecut ani din viaţă studiind magia vieţii daneze, de la alegerea corpului de iluminat ideal, la planificarea unei cine sau de la crearea unei truse hygge de urgenţă până la modalitatea în care trebuie să te îmbraci.

Rating: 5/5

                                                          

 

Rețeta Daneză a Fericirii

Mica Enciclopedie Hygge este o carte frumoasă atât din punct de vedere vizual, cât și din prisma ideilor din spatele acesteia.

Această enciclopedie prezintă mai multe lucruri care pot să ne facă existența mai frumoasă, vrea parcă să ne transmită ideea că fericirea și frumusețea vieții se află în lucrurile mărunte, în momentele calme și pașnice alături de cei dragi, în natură și într-o ceașcă cu ciocolată caldă.

Cartea este structurată pe mai multe capitole și cuprinde mai multe sfaturi, de la iluminatul locuinței, până la rețete de gătit simple și modalități de a ne petrece timpul în natură și de a ne bucura de frumusețea acesteia.

Rețeta Daneză a Fericirii este o enciclopedie creativă, o sursă de inspirație pentru proiectele tale personale, dar și pentru zilele când ai nevoie de o clipă de relaxare sau pentru momentele când rămâi fără idei atunci când îți organizezi șifonierul sau vrei să îți redecorezi locuința.

Această mică enciclopedie este o carte pentru măsuța de cafea, o carte ce o răsfoiești în timp ce aștepți ca prăjitura din cuptor să se coacă, când stai la lumina unui foc de tabără sau într-o vacanță la munte în timp ce privești fulgii de nea pe fereastră.

Este o lectură ușoară, plină cu idei interesante, dar și o sursă bogată de inspirație pentru proiecte creative.

Recomand această carte tuturor celor care doresc să descopere cultura daneză, să afle mai multe despre modul în care aceștia își decorează casa sau cum își petrec timpul liber sau care doresc să găsească inspirație, să învețe să se bucure de lucrurile mărunte și de frumusețea vieții.

Nu uitați fericirea vine din interior! Trebuie să ne bucurăm de fiecare moment al vieții și să nu ne punem fericirea în lucruri materiale, să ne bucurăm de momente, de natură și de oamenii dragi din viața noastră.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *