carte de bucate carti non-fictiune

Jamila Cuisine – Cele mai iubite rețete – Carte de Bucate – recenzie

Titlu: Jamila Cuisine – Cele mai iubite rețete

Autor: Geanina Staicu-Avram

Categoria: Bucătărie

Ediție: necartonată

Editura: Curtea Veche

An apariție: 2016

Link de cumpărare: Librăria online Libris.ro

Descriere: Povestea proiectului JamilaCuisine a început în 2012. Timizi și cu resurse minime, am purces în ceea ce urma să se dovedească a fi cea mai frumoasă aventură din viața noastră de până acum. Am muncit enorm, am mai și greșit, însă am continuat să facem exact ce ne place mai mult: rețete video, înfățișate pas cu pas, pentru toți cei care ne urmăresc activitatea și ne îndrăgesc.

Deși întotdeauna voi vă bucurați de rețetele noastre în forma finală, în spatele acestora stă o muncă pe care puțini și-o pot imagina. Dar ce înseamnă o rețetă JamilaCuisine? O rețetă JamilaCuisine presupune cel puțin 20 de boluri de spălat, între 6 și 12 ore de filmări, alte 12-16 ore de montaj și editare. În plus, o rețetă video înseamnă machiaj refăcut adesea, bluzițe și șorțuri perfect călcate și o răbdare fără limite. Pe lângă toate acestea, o rețetă video necesită pasiune, multă dăruire și o dragoste nemăsurată pentru arta culinară.

Cartea de față reprezintă pentru noi un vis împlinit. Ne-am dorit să vă putem oferi o variantă tipărită a celor mai apreciate rețete și, firește, suntem extrem de bucuroși că am izbutit. Ce puteți găsi în această carte? În primul rând, rețete savuroase, ușor de pus în practică și pe gustul tuturor. Nu sunt preparate culinare făcute după un rețetar strict, nici creațiile unui bucătar renumit. Sunt rețete ce pot fi gătite de oricine, rețetele mamelor și ale bunicelor noastre, rețete demne de a fi cunoscute de toată lumea și, nu în ultimul rând, rețete care să adune în jurul mesei întreaga familie.

Rating: 5/5

 

Fiind o mare iubitoare a rețetelor Jamilei, am fost foarte bucuroasă când am văzut că unele dintre cele mai iubite rețete ale ei au fost adunate într-o carte cu un design excepțional. Mi-am dorit foarte mult această carte, iar cu ajutorul echipei libris.ro acest lucru a devenit posibil.

 

Cartea de față este o încântare vizuală pentru orice cititor pasionat de bucătărie și nu numai. Este o carte ideală pentru rafturile din bucătărie și o sursă de inspirație când rămâi în pană de idei și nu mai ști ce să gătești.

 

Rețetele cuprinse în această carte de bucate sunt ușor de pus în practică, folosesc ingrediente la îndemâna oricui și sunt pe gustul tuturor.

 

Jamila Cuisine – Cele mai iubite rețete cuprinde o colecție de rețete delicioase, fiind însoțite de imagini apetisante ce te îndeamnă să scoți ustensilele de bucătărie din dulap și să te pui pe treabă.

Modul de preparare este descris în mod clar, astfel încât tu să te bucuri de un rezultat final delicios, chiar dacă ești doar un începător în arta gătitului sau gătești foarte rar.

 

De la ciorbe gătite ca la mama acasă, supe creme fine, preparate la cuptor și până la deserturi delicioase tipice românești sau inspirate din bucătăria altor culturi, cartea de față ne oferă diversitate și ne introduce în minunatul univers al gastronomiei.

După ce răfoiești această carte drăguță de rețete te oprești puțin și te gândești la efortul depus de Geanina Staicu pentru a crea acest proiect inedit și la blogul ei plin de savoare.

 

Au fost ore întregi de efort depuse pentru pregătirea unui preparat, ore lungi de filmare și de editare, însă rezultatele se văd și fac o mare diferență în domeniul blogosferei culinare românești.

 

Blogul Jamilei ajută pe orice amator sau începător în bucătărie să pregătească un preparat de succes fără a face o gaură în buget, uneori doar cu ingredientele pe care le are fiecare în casă. Jamila este o persoană care ne demonstrează că proiectele personale contează și că se pot transforma în joburi full-time. Cu alte cuvinte, este foarte important să faci ceea ce îți place cu adevărat în viață și să nu renunți la visurile tale.

Jamila Cuisine este o carte de rețete realizată cu multă dragoste, dedicare și pasiune. 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:
error

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.