blog de carte,  carte ilustrata,  carte pentru copii,  cartile copilariei,  fratii fran,  gradinarul noptii,  ilustratii dragute,  libraria online libris,  libris.ro,  recenzie,  recenzii

Grădinarul nopții de Frații Fran – o lume de forme și culori – recenzie

  Rating: 5/5 


Titlu: Grădinarul nopții
Autor: Frații Fran
Editura: Humanitas
An apariție: 2017
Colecția: Junior
Link de cumpărare: Libris.ro

Descriere: Magie! În orășelul lui William,verdeața care împânzește străzile capată peste noapte forme nemaivăzute: de bufniță înțeleaptă, de elefant, de balaur cu coadă de frunziș. Și chiar dacă misteriosul grădinar care a creat această lume de poveste dispare la fel de tainic precum a apărut, frumusețea operelor lui le schimbă viața tuturor, pentru totdeauna.


Arbori în forme nemaivăzute

William este un băiețel orfan ce se trezește înt-o dimineață și zărește pe geam forme nemaivăzute. Copacii parcă au prins viață, sunt tunși sub diferite forme de animale: bufnițe, balauri, pisici și alte animale simpatice. În fiecare dimineață copacii îmbracă pe rând o formă de animal. Peste noapte un grădinar misterios transformă copacii în forme inedite, iar dimineața locuitorii sunt surprinși de frumusețea acestora, iar această formă de artă le înseninează ziua.

Curios, William pornește pe urmele grădinarului. Oare îl va găsi el pe acesta?


Despre frumusețea ce o putem aduce în viețile altora.

Uneori avem nevoie doar de un mic imbold, de o mică schimbare pentru a vedea viața dintr-un unghi diferit.

Grădinarul nopții este acea carte despre modul în care unii oameni aleg să transforme zilele simple și plictisitoare ale celorlalți, în zile splendide și speciale. Să aducă frumusețe și magie în viețile celor din jur, un strop de copilărie și zâmbete calde pe fețele lor.

Această carte frumos ilustrată ne îndeamnă să ne bucurăm de artă, culori și creativitate.


Ilustrații vii și magice

Cartea Grădinarul Nopții este plină de forme și culori, de ilustrații frumoase de la care nu îți poți dezlipi ochii.

Fiecare pagină te invită să te scufunzi pentru câteva minute în magia linilor trasate cu măiestrie și grijă de către frații Fran, doi ilustratori iscusiți care au lucrat împreună la această carte minunată.

Fiecare culoare aleasă, fiecare linie trasată parcă respectă o tematică și oferă un aer misterios și jucăuș fiecărei file, iar atenția ne este atrasă de arborii în forme ciudate. Noi cititorii suntem atrași la fel ca personajele din carte, de operele de artă ale grădinarului nopții.


Grădinarul Nopții este o cărticică drăguță, captivantă cu un mesaj frumos în spatele ei, care merită citită atât de către cei mici, dar poate fi lecturată și de noi adulții cu suflet de copil.

Cartea a primit premiul Evans Founder și a fost desemnată de către Amazon ca fiind cea mai bună carte ilustrată pentru copii a anului 2016. Este recomandată pentru copiii cu vârste între 3 și 5 ani, dar poate fi citită și de copiii mai mari sau de către cei care iubesc cărțile ilustrate.

Cartea poate fi găsită pe librăria online libris.ro . Pe siteul librăriei veți găsi, de asemenea, și o colecție impresionantă de cărți pentru toate vârstele și ocupațiile, precum și cărți în limba engleză la cele mai bune prețuri de pe piață.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.