carte si carti,  carti de vara,  carti fantastice,  carti in engleza,  furthermore,  lecturi pentru copii,  povesti,  povestile deosebitilor,  ransom riggs,  recomandari de lectura,  taheref mafi,  tales of the peculiars

Recomandări de lecturi fantastice pentru vară

Vara este anotimpul ideal pentru lecturi ce te îndeamnă la visare și melancolie. Astăzi, vreau să vă recomand două cărți fantastice de citit în această vară ce vă vor transporta pe tărâmuri magice și vă vor aduce aminte de copilărie, de zilele lungi fără griji, pline de visare.

Mai jos, am postat și un clip video plin de culoare.


1. Furthermore de Taheref Mafi.

Furthermore ne spune povestea unei fetițe fără culoare ce trăiește într-o lume multicoloră, care pornește într-o aventură pe un tărâm magic numit Furthermore alături de prietenul ei. În această călătorie, Alice se va descoperi pe sine și va întâlni personaje ciudate și lumi periculoase.

Pornește alături de Alice într-o călătorie fantastică. Cu siguranță, te vei distra pe cinste!


2. Tales of the Peculiars de Ransom Riggs

Cartea Poveștile deosebiților este o colecție de povestiri scurte cu iz de basm medieval. Fiecare poveste este interesantă și are la sfârșit câte o morală. Scurtele povestiri sunt însoțite de niște ilustrații superbe ce parcă te duc cu gândul la vechile povești pe care le citeau copiii în epoca victoriană.

Această colecție de povești poate fi citită independent de seria Miss Peregrine, neavând o foarte mare legătură cu acțiunea acesteia și nefiind strict legată de personajele din trilogia sus-menționată.

Tales of the Peculiars este o colecție de povestiri ideală pentru întreaga familie și merită citită în serile ploioase și mohorâte, deoarece te introduce într-o atmosferă stranie.

Acestea au fost recomandările mele pentru astăzi. Voi ce lecturi preferați pe timp de vară?

6 Comments

 • Maddy

  Superbe ilustrațiile! Vara asta aș dori să îmi fac timp pentru câțiva autori români clasici… Nu contează care, numai nu dintre cei de care auzi nonstop la școală :))

 • Simina April

  Oh, am văzut și prin alte „locuri” virtuale cartea aceea, „Tales of the Peculiar” și mi se pare foarte interesantă. Eu nu am citit încă al treilea volum din seria „Miss Peregrine” dar abia aștept s-o fac și mai apoi să pun mâna și pe cărticica plină de basme. 😀

  Cât despre prima carte, abia aștept s-o citesc și eu. Îmi place mult coperta și mi se pare foaaaarte interesantă povestea, I mean, mereu m-au atras cărțile pline de culoare, magie și aventură. 🙂

 • Daria Macarie

  Am auzit foarte multe lucruri bune despre ,,Tales of the Pelicular", mai ales în ultimul volum din Miss Peregrine, şi mi-a atras foarte mult atenția şi curiozitatea. Vara aceasta am început destul de bine cu lecturile şi până acum am citit mai mulți autori români decât străini. Fără să vreau, doar îmi ziceam într-o zi: ,,Azi încep asta" fără să stau prea mult pe gânduri, ca să nu mă răzgândesc.
  Vacanță plăcută şi spor la lecturile de vară! ❤

 • gabriela_romanceofpages

  eu am citit doar primul volum din Miss Peregrine. Vreau sa citesc toata seria, insa nu am avut timp. E superb acest volum cu povesti inspirate din lumea deosebitilor. Cartea Furthermore are o actiune la fel de colorata precum coperta. Este superba. Imi aduce aminte de cartile copilariei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.