actiune banda celor sase ciori bestseller new york times carte carti leigh bardugo libraria libris libris.ro lumea grisha misiune periculoasa recenzie recenzii roman fantastic roman fantasy

Banda celor șase ciori de Leigh Bardugo – recenzie

Titlu: Banda celor șase ciori
An apariție: 2016
Autor: Leigh Bardugo
Editura: Trei
Link de cumpărare: librăria online  Libris.ro

Descriere: Șase proscriși periculoși… O misiune imposibilă…

    Ketterdam: un centru înfloritor al comerțului internațional, unde poți găsi orice dacă ești dispus să plătești prețul – si nimeni nu o știe mai bine decât Kaz Brekker, un hoț de geniu. Lui Kaz i se propune să dea o lovitură extrem de periculoasă, care l-ar putea face putred de bogat. Dar nu poate să acționeze de unul singur…
    Așa că iată care este banda lui:
  – Un condamnat însetat de răzbunare.
  – Un trăgător împătimit de jocurile de noroc.
  – Un fugar cu un trecut privilegiat.
  – O spioană poreclită Fantoma.
  – O Sfâșie-Inimi care își folosește puterea ca să supraviețuiască într-un cartier rău famat.
  – Un hoț cu darul evadărilor imposibile.
    Kaz și echipa lui sunt singurii care pot împiedica distrugerea întregii lumi – dacă nu se ucid mai întâi între ei.

Rating: 5/5 


O misiune periculoasă 

Banda celor șase ciori este un roman pe care îl citești fără suflare până la ultima filă. După succesul fulminant al trilogiei Grisha, autoarea Leigh Bardugo ne surprinde din nou cu această serie plină de acțiune și personaje captivante.

Acțiunea romanului are loc în universul Grisha, însă de această dată, autoarea pune accent pe alte aspecte și dezvoltă acțiunea într-un mod cu totul neașteptat. Am început această lectură fără a citi recenzii despre aceasta și chiar am rămas fermecată de fiecare moment surprins în această lume fantastică.

Romanul pune în prim plan șase personaje foarte diferite ce pornesc într-o misiune periculoasă, ei trebuie să pătrundă în Curtea de Gheață și să comită cea mai mare spargere din istorie, însă miza pusă în joc este una cu totul diferită de ceea ce se așteaptă.

Cu toate că cele șase personaje au caractere opuse, ei trebuie să depună eforturi comune pentru a putea avea șanse de reușită în misiunea lor.

Personaje cu personalități contrastante

Personajele din romanul Banda celor șase ciori sunt foarte simpatice, însă fiecare ascunde câte un secret, cu toate că par oarecum ciudate la suprafață, ele sunt foarte complexe, iar autoarea ne oferă în fiecare capitol mici inserțiuni din trăirile lor personale.

Kaz Breker este un personaj captivant, un anti-erou perfect ce pare construit dintr-un material indestructibil, cu o forță ce îi surprinde și înspăimântă pe toți cei care îl întâlnesc.

Kaz este hoțul perfect, având mereu un as în mânecă și o stea norocoasă, însă trecutul său turbulent îl face uneori vulnerabil. Am îndrăgit acest personaj, deoarece este plin de contradicții, umor fin și ingenuitate.

Inej este Fantoma, o fată salvată din fața unui destin crunt care devine cea mai bună membră a clublui Ciorii condus de Kaz. Abilitatea ei de a se cățăra și de a păși fără a fi auzită o transformă într-o persoană indispensabilă bandei de hoți.

Pe lângă aceste personaje, mai facem cunoștință cu Nina și Mathias, două personaje preferate de mine, care în ciuda divergențelor lor fac o echipă pe cinste. Nina este o Grisha Sfâșie Inimi, iar Mathias este un ferjdan cu sânge rece. Jasper este un pistolar ambițios, iar Wylan un personaj cu spirit inovativ.

Banda Ciorilor este formată din aceste personaje interesante pe care, pe parcursul cărții dorești să le cunoști din ce în ce mai mult, să pătrunzi în mintea și sufletul lor pentru a le afla cele mai ascunse secrete.

Leigh Bardugo prin intermediul acestei cărți a reușit să mă dezlipească pentru câteva ore din realitate și să mă transporte într-un univers de poveste, într-o lume magică plină de contraste și situații neprevăzute. Întregul roman este ca un puzzle a cărui piese se așeză una câte una spre marele final.

Finalul și stilul autoarei m-a făcut să fiu din ce în ce mai curioasă de ce se va întâmpla în următorul volum, pe care sper să îl citesc în curând.

Primul volum din această serie te ține cu ochii lipiți de fiecare filă și te afundă într-o lume diferită, plină de o frumusețe sălbatică.

Recomand această carte cu dragă inimă tuturor iubitorilor de romane fantastice și pline de acțiune. Cu siguranță nu veți fi dezamăgiți!

Citate:
 

“Inima e o săgeată. Are nevoie de o țintă ca să știe unde să se înfigă.” 

“Fără bocitoare! Fără înmormântări!”

“-Rămâi, a spus ea cu respirația întretăiată și cu ochii înlăcrimați. Rămâi până la sfârșit.
 – Și după, a spus el. Pentru totdeauna.”

Puteți achiziționa această carte de pe siteul librăriei online libris.ro unde veți găsi și alte serii fantasy interesante, cât și alte cărți de ficțiune și non-ficțiune atât în limba română, cât și în engleză.

Please follow and like us:
error

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.