carte de poveste,  carte ilustrata,  carte pentru copii,  carti si flori,  coperta cartonata,  coperta de carte ilustrata,  coralie bickford smith,  editura litera,  ilustratii,  ilustratii dragute,  vulpea si steaua

Vulpea și steaua de Coralie Bickford-Smith – carte ilustrată – recenzie

Titlu: Vulpea și steaua
An apariție: 2016
Număr pagini: 64
Editura: Litera
 
Vulpea și steaua este o poveste fascinantă despre prietenie, singurătate și despre regăsirea curajului.
 Cartea ne spune povestea unei vulpițe care trăia singură într-o pădure mare și deasă. Singura ei prietenă era o stea strălucitoare de pe cer. Aceasta era mereu alături de ea, îi lumina drumul prin pădure pe timp de noapte și îi aducea strălucire în suflet. 
Într-o zi, steaua nu își mai face apariția pe cer, iar vulpea rămâne singură și tristă în întunericul înfricoșător al pădurii.

Această poveste scurtă și simplă ne demonstrează că uneori narațiunile ce se scurg ușor ne pot impresiona profund, iar dacă sunt însoțite și de iscusința unei bune ilustratoare, pot transforma experiența cititului într-o joc de culori, linii și litere.

Fiecare pagină a acestei cărți este o mică operă de artă, iar stilul ilustratoarei tu duce cu gândul la cărțile vechi pentru copii cu povești folclorice ce parcă răsar ca niște flori rare într-un colț de natură neatins.

Autoarea Coralie Bickford-Smith, care este și ilustratoarea acestei cărți, realizează designurile de pe coperțile cărților de la editura Penguin, iar acum a decis să realizeze propria ei carte, să ne ofere o parte din sufletul ei frumos prin cuvintele și ilustrațile din interiorul acesteia.
Se vede că autoarea a pus foarte mult suflet în această carte, deoarece de la prima filă până la ultima, cartea este desăvârșită. Coperta este foarte fantastică, iar interiorul este împodobit cu un design foarte frumos, o textură cu copaci și frunze. 
 

Vulpea și steaua este o poveste vizuală atât pentru copii, cât și pentru adulți. Este o călătorie printre copaci, frunze, linii, culori și umbre.

Povestea vrea să ne arate că nu suntem niciodată singuri, trebuie doar să ne deschidem ochii pentru a vedea acest lucru. Fiecare are propria lui stea în drumul vieții.

Vreau să le mulțumesc celor de la editura Litera pentru șansa de a citi această carte minunată. Puteți achiziționa această carte frumos ilustrată pe siteul editurii Litera.ro


“Își croiau împreună cărare printre copaci, căci steaua risipea umbrele din calea vulpii. Era singurul ei prieten.”
 **
“Știa că undeva, acolo sus, se afla o stea care fusese cândva a ei.”


2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.