avantaje,  avantaje si dezavantaje,  carti digitale,  carti electronice,  cititul in format electronic,  e-books,  e-reader,  kindle,  pro si contra,  samsung galaxy,  tableta sau e-reader,  tableta vs e-reader

Tabletă sau e-reader? Care este cea mai bună alegere?

Noua tehnologie ne face rând pe rând să îmbrățișăm noi modalități de experimentare a lecturii.

Cititul în format electronic nu mai este un lucru controversat, ci o modalitate practică de a-ți lua toată biblioteca cu tine, mai ales când călătorești, ești în vacanță sau pur și simplu îți aștepți rândul la dentist.

Când vine vorba achiziționării device-ului perfect pentru lectură, multe persoane nu știu dacă să aleagă o tabletă sau un e-reader.

Și eu am avut această dilemă. Un an și ceva am consultat ambele opțiuni până când am ales o tabletă, în locul unui e-reader pentru că beneficiile sunt mai mari.

Bineînțeles că fiecare persoană este diferită şi de aceea m-am gândit ca în rândurile ce urmează să vă prezint o serie de avantaje şi dezavantaje (tabletă vs e-reader) care ar trebui să vă ajute să decideţi care este varianta cea mai bună pentru voi.

 

Tabletă

Avantaje:

Mai multe opţiuni

*Poţi folosi  mai multe programe e-reader şi poţi să îl alegi pe cel care îl adori mai mult.

Utilă pentru pauzele de lectură 

*După o sesiune de citit, poţi viziona filmuleţe pe youtube sau te poţi destinde cu un joc, de asemenea poţi utiliza reţelele de socializare fără nicio problemă.

Cărţi ilustrate în culori vii

*Citeşti cărţi ilustrate şi te bucuri de imagini colore

Cărţi audio şi multi-tasking

*Asculţi cărţi în format audio în timp ce te uiţi la imagini pe instagram, explorezi internetul sau faci o sesiune de shopping online de pe acelaşi device.

Foloseşti mai multe programe de citit cărţi 

*Te poţi înscrie la mai multe programe de lecturare a cărţilor: citeşti cărţile preferate pe care le achiziţionezi pe Amazon, în timp ce încerci şi programul nelimitat Scribd şi achiziţionezi un audiobook pe Audible. În acest mod poţi decide ce program este mai eficient şi mai cost-friendly pentru tine şi nevoile tale.

Vizionezi ecranizările după cărţile tale favorite

*După ce ai lecturat romanul favorit, poţi să decizi să rămâi mai mult timp în lumea acestuia vizionând ecranizarea acestuia pe Netflix sau pe alt program.

Dezavantaje:

Ochi obosiţi după câteva ore de lectură

*Dacă doriţi să folosiţi device-ul doar pentru citit, e-readerul este cea mai bună opţiune, o tabletă oboseşte ochii după o oră de citit. Din cauza ecranului LCD şi a luminii care bate direct dinspre ecran înspre ochii, aceştia vor deveni mai obosiţi, iar acest lucru poate cauza probleme de vedere în timp.

Bateria se termină mai repede

*Bateria unei tablete se termină mult mai repede decât bateria unui e-reader, deoarece foloseşte mai multe aplicaţii.

E-reader

Avantaje:

Mai ușor de mânuit și transportat

* Un e-reader este mult mai mic, mai subțire și mult mai ușor decât o tabletă.

Citești mult fără să îți obosești ochii

* Datorită tehnologiei Paperwhite, ecranul unui e-reader imita textura unei coli de hârtie și nu are un ecran LCD, ci glare-free. Pentru că lumina nu bate direct dinspre ecran, experiența lecturării unui roman în format electronic este îmbunătățită, prelungind astfel durata cititului fără să obosească ochii sau să afecteze în mod ireversibil vederea.

Bateria nu se termină repede 

Bateria unui e-reader ține de la câteva săptămâni până la o lună, în funcție de cât de mult citești, pe când bateria unei tablete ține în jur de 3-5 ore și te poate lăsa tocmai când acțiunea din cartea ta preferată devine mai alertă.

Dezavantaje:

Prețul unui e-reader este uneori egal sau mai mare decât a unei tablete

* Un Kindle paperwhite este în jur de 600 de lei, iar o tabletă Samsung Galaxy are același preț, însă dacă ai nevoie de un device pe care să îl folosești strict pentru citit, atunci cu siguranță un Kindle își merită prețul datorită calității pe care o oferă în timpul cititului și a bateriei ce are o viață îndelungată.

Nu poți folosi un e-reader pentru alte activități

Un e-reader este conceput doar pentru citit, deci nu vei putea folosi un device e-ink sau paper-white pentru jocuri, filme sau social media. Dacă nu citești foarte mult, atunci poți opta pentru o tabletă în cazul în care vrei să ai parte de un device multipurpose.

Indiferent de ce device ai alege, optează pentru calitate și evaluează bine scopul pentru care vrei să îl folosești pentru ca tu să te poți bucura din plin de achiziție.

Mai jos poți consulta câteva oferte la e-readeruri și tablete de calitate.

*click pe imagine pentru a afla mai multe detalii despre device.

1.Kindle PaperWhite

//event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=34e55c2dc&unique=468ff75f3&redirect_to=http%3A//www.cel.ro/ebook-reader/ebook-reader-kindle-paperwhite-wi_fi-4gb-new-model-2015-black-pMyAwPDUu-l/


2.Kindle Glare

//event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=34e55c2dc&unique=468ff75f3&redirect_to=http%3A//www.cel.ro/ebook-reader/ebook-reader-kindle-glare-4gb-wi_fi-pOSU2PDA-l/


3. Samsung Galaxy Tab A 2016

//event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=34e55c2dc&unique=468ff75f3&redirect_to=http%3A//www.cel.ro/tablete/tableta-samsung-galaxy-tab-a-2016-7.0-8gb-wifi-android-5.1-black-resigilat-pNSI2NTEo-l/poze

4.  Lenovo Tab 3

//event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=34e55c2dc&unique=468ff75f3&redirect_to=http%3A//www.cel.ro/tablete/tableta-lenovo-tab-3-tb3_710f-7-16gb-android-5.0-wifi-black-pMis6MzIs-l/

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.