Februarie 2017 - Wrap-up - Saga de familie, Parabolă, Distopie

by - luni, martie 13, 2017


Luna Februarie a fost o cea mai scurtă lună din an, dar a trecut așa de încet, încât am avut impresia că a ținut o veșnicie. Vremea a fost mohorâtă, rece și nu am reușit să citesc chiar așa de mult precum mi-am propus. Am citit trei cărți în această lună scurtă.

1. Casa de la Riverton de Kate Morton -5/5 stele pe goodreads


O carte extraordinară ce m-a cucerit de la primele pagini. Un roman uluitor, foarte bine documentat ce surprinde mai multe generații și cuprinde un mister ce se dezvăluie ușor pe parcursul fiecărei file. Găsiți recenzia aici. Această cartea a fost cu siguranță cea mai bună lectură din luna februarie.

2. Perla de John Steinbeck - 5/5 stele pe goodreads


Această carte de doar câteva pagini a reușit să mă țină lipită de rândurile ei, să mă pună pe gânduri și să mă facă să îi deslușesc înțelesul. Este o carte parabolă, un experiment făcut de John Steinbeck, care i-a adus și mai mare faimă. Cartea ne spune povestea unui pescar care descoperă o perlă ce va aduce asupra sa și a familiei sale un șir de nenorociri. Este o carte care vrea să ne spună că bogăția materială nu aduce fericire, alte lucruri ne fac cu adevărat fericiți, doar că atunci când realizăm acest lucru este uneori prea târziu.

3. Allegiant (Divergent #3) de Veronica Roth - 2/5 stele pe goodreads


Cred că autoarea se putea rezuma doar la un volum, dacă făcea din Divergent un stand-alone ar fi fost bine. Insurgent și Allegiant au fost cele mai slabe volume din serie, au stricat conceptul din primul volum.

Personajele nu se dezvoltă, ci involuează pe parcursul fiecărei pagini. Te plictisești o tonă citind ultimul volum și finalul nici nu te surprinde pentru că personajele sunt așa de goale și prostuțe, încât nu îți mai pasă de ele. Așadar, dragii mei, citiți primul volum din serie, este chiar foarte bun, însă următoarele volume s-ar putea să vă dezamăgească. Mulți bloggeri mi-au spus acest lucru și nu i-am ascultat, iar acum îmi pare rău că am pierdut timpul citind întreaga serie. Trebuia să mă opresc la începutul volumului doi, însă îmi place să le dau cărților o șansă. Nu am mai fost de foarte mult timp dezamăgită în acest mod de o serie.You May Also Like

8 comentarii

 1. Am și eu cartea de Kate Morton, adică, le am pe toate, mai puțin cea apărută ultima! :) Spor la lecturi frumoase!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. :). Spor la lecturi si tie. Nici eu nu am ultima carte. Vreau neaparat sa o citesc si pe aceea.

   Ștergere
 2. Ahh, trebuie neapărat să citesc și eu prima carte, dar să știi că mă atrage și a doua! Nu auzisem de ea, dar pare interesantă. :D Spor la citit!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. :). E superba cartea, cred ca ti-ar placea. Spor la lecturi!

   Ștergere
 3. Vreau să citesc ,,Casa de la Rivelton", pare aşa interesantă şi mă atrage mult subiectul!

  RăspundețiȘtergere
 4. Îmi place mult scriitura lui Steinbeck. Sper să citesc cât mai curând şi "Perla", căci sună foarte bine.

  RăspundețiȘtergere

Instagram

Follow Us