albastru pur. tracy chevalier,  carti,  carti de la biblioteca,  carti si iar carti,  john steinbeck,  morgan matson,  perla,  printre rafturile bibliotecii,  roman clasic,  roman contemporan,  roman istoric

Printre rafturile bibliotecii – #6 – romane clasice, istorice și contemporane

Printre una dintre activitățile mele preferate se află micile peregrinării la bibliotecile locale. Chiar dacă am destul de multe cărți necitite pe rafturile mele, simt o imensă plăcere să mă plimb printre rafturile unei biblioteci publice.

Îmi place cum întreaga încăpere este împânzită de cărți și iubesc sentimentul pe care te cuprinde atunci când le răsfoiești și le auzi freamătul.

Cartea perfectă te așteaptă poate pe următorul raft și te scufunzi într-o mare de cuvinte în timp ce o cauți.

Luna trecută am împrumutat următoarele cărți de la două biblioteci locale, vă las descrierea după imaginea lor, în cazul în care sunteți curioși să aflați ce subiect tratează.

1.Perla de John Steinbeck

 

Descrierea de pe spatele coperții:

Poveste de o simplitate clasica, născută dintr-o legendă mexicană, Perla explorează secretele firii umane, adâncurile întunecate ale răului și luminoasele posibilități ale iubirii.

Perla are distincția și sinceritatea pe care le găsim în tot ce scrie Steinbeck.” (The New Yorker)

„Lucrul la Perla a fost neobișnuit și i-a consumat lui Steinbeck mare parte din energiile creatoare. Obișnuia să vorbească de ea ca despre un experiment pe care-i era teamă ca-l va sfârși rău. Dar odată terminată, la finele lui ianuarie 1945, a scris cu modestia lui obișnuită: Cred ca e o poveste aspra, căreia nu-i lipsesc străfulgerările de frumusețe.” (Linda Wagner-Martin)

„Scriitorul trebuie să creadă ca meseria lui este cel mai important lucru din lume. Și trebuie să se țină legat de acest gând, chiar dacă știe că-i o iluzie.” (John Steinbeck)

2. Marea călătorie a lui Mary și Roger de Morgan Matson


Descrierea de pe spatele coperții:

Când pleci în doi la un drum lung cu mașina, șansele să deviezi de la ruta prestabilită sunt foarte mari…

Amy Curry are parte de un an groaznic. Mama ei a hotărât să se mute în celălalt capăt al țării și are nevoie de Amy ca să aducă mașina lor din California în Connecticut. Există însă o mică problemă: de la moartea tatălui ei, din primăvara trecută, Amy nu a mai fost capabilă să se urce la volan. Cu această ocazie, intră în scenă Roger, fiul în vârstă de nouăsprezece ani al unei vechi prietene de familie, care se dovedește a fi neașteptat de atrăgător… dar are și el problemele lui de rezolvat.

Amy nu își planificase ca în această călătorie să cunoască oameni noi și să ajungă să se împace cu moartea tatălui ei. Iar Route 50 – cel mai singuratic drum din America, Munții Colorado, câmpiile din Kansas, restaurantele tip vagon, motelurile sordide, Graceland, casa regelui Elvis, nu făceau nicidecum parte din traseu. Dar pe măsură ce parcurg împreună acest drum, Amy descoperă că oamenii de la care așteptai cel mai puțin sunt cei de care s-ar putea să ai nevoie cel mai mult – și că uneori trebuie să trăiești momente de rătăcire ca să îți (re)găsești drumul spre casă.

Roman aflat în Topul ALA (American Library Association) al celor mai bune zece cărți de ficțiune pentru adolescenți.
 3. Albastru Pur de Tracy Chevalier


Descrierea de pe spatele coperții:

Publicat în 1997, „Albastru pur”, roman de inspirație istorică, este povestea fascinantă a doua femei născute la distanță de câteva secole, pe care le leagă o moștenire ancestrală. Ella Turner se mută în sud-vestul Franței cu soțul ei și face eforturi să se integreze în comunitatea închisă din orașul în care s-a mutat.

Își reia chiar numele anterior de Tournier, își reîmprospătează cunoștințele de franceză din liceu. Viața Ellei, izolată și singură, începe să fie tulburata de viziuni stranii. Se simte îndemnată sa cerceteze istoria strămoșilor sai francezi. În secolul al XVI-lea, Isabelle de Moulin, poreclită La Rousse (Roșcata) din cauza părului sau roșu, este ostracizată în propriul său sat, ai cărui locuitori erau proaspăt convertiți la calvinism, ocolită din cauza venerației ei pentru Fecioara Maria, suspectată de vrăjitorie. Când rămâne însărcinată, este nevoita să se mărite cu un tânăr dintr-o familie bogată și arogantă din același sat – familia Tournier.

Soarta stranie a Isabellei rămâne nedescoperită până la sosirea Ellei, patru secole mai târziu. Bântuită de paralele misterioase cu trecutul, de viziuni în care îi apare culoarea albastră, trezindu-se cu părul devenit în mod inexplicabil rosu, Ella începe o călătorie care nu numai ca îi va dezvălui o tragedie rămasă lungă vreme necunoscută, dar o va face să-și reconsidere și propriile sentimente, propria viață.

Acestea sunt toate cărțile împrumutate de mine de la bibliotecă în ultima perioadă. Voi le-ați citit? Ce părere aveți despre ele?

Voi ce cărți ați împrumutat de la bibliotecă de curând?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.