blog de carte,  blogging de carte,  blogging de la a la z,  blogging tips,  book blogging,  de ce sa iti faci un blog,  idei si sfaturi,  sfaturi de blogging

Blogging de carte de la A la Z – De ce să îți faci un blog de carte?

Poate te întrebi de ce să îți faci un blog de carte. Poate îți spui că nu are rost să îți mai irosești timpul, tinzi să crezi ca deja sunt multe bloguri de carte pe internet.

Crede-mă pe cuvânt că în lumea virtuală din România sunt puține bloguri de carte în comparație cu piața de bloguri de carte internațională.

România are nevoie de mai multe bloguri de carte. De ce ? Pentru ca românii citesc foarte puțin.

Conform unui studiu IRES o cincime din români nu citesc aproape deloc, iar faptul că tu vei decide să îți faci un blog de carte, înseamnă că vrei să împărtășești gândurile tale bune despre lectură și despre beneficiile sale, iar în timpul acestui proces poate vei convinge persoanele din jurul tău, dar și din mediul online să citească mai mult.
Dacă lucrurile de mai sus nu sunt suficiente și încă nu îți oferă curajul de a începe un blog de carte, mai jos voi enumera câteva motive să te apuci de blogging de carte.
1. Vei avea șansa să îți exprimi în mod liber părerea ta despre cărțile citite
 
După ce citești o carte interesantă, de cele mai multe ori vrei să îi spui lumii despre ea, însă uneori, poate familia sau prietenii tăi nu împărtășesc aceleași gusturi în domeniul lecturii cu ale tale. Așadar, începe să îți creezi un blog pe care să postezi toate aceste gânduri despre cărțile tale preferate și cu siguranță vei găsi persoane ce vor avea gusturi asemănătoare cu ale tale în domeniul literaturii.
Mai mult decât atât, vei putea să îți exprimi orice gând și sentiment în legătură cu romanele citite fără ca oamenii să te judece sau să te privească ca pe un/o ciudat/ă. Vei putea să ne spui că ai plâns la o anumită scenă din carte, că îți venea să arunci cartea sau că pur și simplu ai dori ca personajele din carte să devină reale. Nimic nu este ciudat în comunitatea iubitorilor de carte!
Noi șoriceii de carte suntem aici pentru tine!
 
 
2. Vei descoperi o comunitate a iubitorilor de cărți
 
După ce ai intrat în lumea bloggingului de carte vei descoperi o mulțime de persoane ce iubesc cărțile și care vor fi mereu alături de tine, aceștia fie îți vor oferi sfaturi utile de blogging sau recomandări de cărți,
Vei găsi o grămadă de prieteni virtuali gata să plângă alături de tine când citești o carte lacrimogenă sau să râdă cu tine la pasajele hilare din anumite romane YA.
3. Vei ține mereu pasul cu noile apariții în domeniul literaturii și îți vei cultiva gusturile literare
 
Dacă intri pe orice blog de carte, vei putea descoperi câte o postare despre noutățile pe plan literar și vei afla ce cărți sunt în topul bestsellurilor. În acest mod, vei putea să citești cărți foarte apreciate pe plan mondial și să descoperi literatură de calitate. Acum, nu va mai trebui să te învârți în lumea cărților obscure sau superficiale și vei înțelege că literatura de calitate nu se rezumă nicidecum la Sandra Brown sau alte romane de duzină.
4. Vei începe să citești mai multe cărți
 
Înainte să încep blogul de carte nu citeam foarte multe cărți într-un an. În 2010 am citit doar 11 cărți, iar în 2011 am citit doar 10 cărți. Acum, când privesc în urmă, îmi este rușine!
De când am început acest blog, numărul cărților citite au crescut în mod considerabil, dar și calitatea lecturilor mele.
În 2012 am citit 30 de cărți, iar în 2013 am citit 48 de cărți, iar în următorii ani am menținut un număr de 32/35 de cărți citite.
 
Așadar, ce mai aștepți? Fă-ți un blog și citește tot ce îți place și spune-ne și nouă!
Spune lumii întregi că nu îți este rușine să citești, că ești un șoricel veritabil de bibliotecă. Și ce dacă colegii de liceu sau prietenii îți vor spune că ești nerdy sau geeky!
 
Nu uita, cititul îți dă un zâmbet și șansa de a trăi o mie de vieți și de a vizita sute de locuri!

2 Comments

  • Roxi Adina

    Ce articol frumos, cred că mulți au nevoie de o motivație pentru a-și face un blog, iar articolul tău cred că le-ar da curaj și să treacă la fapte. Ce-i drept, sunt recunoscătoare că fac parte din această comunitate, am dat de niște oameni minunați și nu mă așteptam să dau de atâta bunătate și veselie. Toate comentariile pe care le primesc parcă mă ambiționează și mai tare și îmi dau încredere că sunt pe drumul cel bun. Plus de asta, am evoluat eu, ca persoană, foarte mult datorită blogului, așa că sunt o gramadăă de beneficii. Chiar mă gândeam să fac și eu ceva gen "Ce presupune să fii blogger/Cum să-ți faci un blog". 😀

    Felicitări și spor în tot ce faci! ^.^

  • gabriela_romanceofpages

    :). Nu am văzut prea multe articole de genul în blogosfera de carte și mi-am spus că aș vrea să împărtășesc câteva idei cu cei din jur. Și mie îmi place această comunitate, am descoperit multe cărți noi prin intermediul bloggerilor și am învățat multe despre blogging în general. Mulțumesc pentru aprecieri. Spor și ție în tot ce faci. Pupici :*.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.