anul 2016,  carti citite,  cele mai bune cartile ale anului 2016,  circul noptii,  pagini,  recenzia anului 2016,  romane,  socul caderii,  statistici,  un an in carti

Statistici 2016 – un an în cărți

Majoritatea oamenilor se uită în urmă la anul ce a trecut și își analizează acțiunile, împlinirile și eșecurile. Șoriceii de bibliotecă se uită în urmă și numără cărțile pe care le-au citit, paginile și verifică dacă au avut un an cu adevărat bogat în cărți bune.

Eu am avut un 2016 plin de cărți frumoase. Goodreads m-a ajutat și de această dată cu număratul cărților și paginilor.

În 2016 mi-am propus să citesc 50 de cărți, însă bineînțeles că nici de această dată nu am reușit să ating acest număr frumos și ideal. Am citit 32 de cărți și 10.459 de pagini. Cu toate că am citit mai puține cărți decât în 2015, numărul paginilor citite este mult mai mare decât în acel an.

Cea mai lungă carte citită este Outlander (Călătoarea) de Diana Gabaldon – 896 pagini.

Cea mai scurtă carte citită este Over and Under the Snow de Kate Messner – 44 pagini

 Cea mai populară carte citită este Harry Potter și Piatra filozofală de J.K. Rowling – 4,607.440 de persoane de pe Goodreads au citit această carte (un număr impresionant!!!).

Cea mai puțin populară carte citită este Domnișoara Poimâine și Joaca de-a Timpul de Adina Rosetti – 33 de persoane de pe Goodreads au citit această carte.

 

Majoritatea cărților au primit un rating de 4.2 steluțe. Am fost puțin mai indulgentă cu fiecare lectură în parte, însă acest lucru este un semn bun că am citit cu adevărat multe cărți bune în 2016.

Cea mai frumoasă carte a anului a fost Circul Nopții de Erin Morgerstern

Cea mai proastă carte a anului a fost Șocul căderii de Nathan Filer (pur și simplu cartea aceasta nu s-a potrivit gusturilor mele).

În cele ce urmează puteți vedea toate cărțile pe care le-am citit în 2016. Care dintre acestea se află și pe lista voastră de cărți citite în anul 2016?

 

 

 

Cum a fost anul vostru din punct de vedere a cărților? Câte cărți ați citit?

4 Comments

  • Roxi Adina

    Waa, ce de cărticele! Pe unele le-am citit, pe unele plănuiesc să le citesc. Am tot zis că vreau să încerc și eu ceva de la Kate Morton, dar anul ăsta poate o să și fac asta. :)) Și "Girlboss" vreau să o citesc. 😀

    La cât mai multe lecturi frumoase și spor în tot ce faci! *.*

  • Simina April

    Ce cărți frumoase! Eu am citit 33-34-35 de cărți, nu-mi aduc bine aminte fiindcă pe GoodReads scrie 33 (sau 34) dar am citit și vreo 2 cărți care nu sunt trecute pe GoodReads. Anul acesta sper să citesc 37 de cărți. 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.