carte,  carte pentru copii,  editura arthur,  eroi,  excalibur,  fictiune,  hotul fulgerului,  literatura pentru copii,  mitologie greaca,  percy jackson si olimpienii,  recenzie,  recenzii,  rick riordan,  semizei

Hoțul Fulgerului (Percy Jackson și Olimpienii #1) – Rick Riordan – recenzie

 

Titlu: Hoțul Fulgerului ( (Percy Jackson și Olimpienii #1)
Autor: Rick Riordan
Editura: Athur
Colecția: Seria Excalibur

Percy Jackson se consideră un adolescent inadaptat, se simte un ciudat, deoarece nu este ca ceilalți adolescenți. Suferă de deficit de atenție, dislexie și a fost dat afară de la mai multe școli. La noua școală dorește foarte mult să de adapteze, însă anumite evenimente îi vor da viața peste cap. În curând află că legendele și miturile grecești sunt reale, iar el este vânat de monștrii mitici, deoarece este fiul unui semi-zeu.

După ce mama sa dispare, Percy Jackson alături de prietenul său Grover, care se dovedește a fi un satir, un protector al copiilor zeilor, ajunge în tabăra de vară a semi-zeilor pentru a fi in siguranță. Aici va primi o misiune de a găsi fulgerul furat a lui Zeus.

Alături de Annabeth, fiica zeiței Atena și Grover pornește într-o aventură fără precedent. În calea lui va întâlni și se va lupta cu monștrii mitici, cu Furiile, Hidra și alte creaturi înfricoșătoare. La tot pasul Percy este în pericol, monștrii și zei îl vânează pentru a-l distruge.

Va reuși el, alături de prietenii săi să recupereze obiectele furate ale zeilor? Vor descoperi ei cine este făptașul?

Veți putea afla toate aceste lucruri citind primul volum din această serie alertă și plină de aventuri grozave.

Autorul Rick Riordan explorează în această carte teme precum prietenia, curajul și încercarea de a te integra în societate, chiar dacă ești diferit sau considerat ciudat de cei din jur. Autorul vrea să ne spună că fiecare persoană trebuie să își găsească locul ei în societate, să se alăture oamenilor care sunt asemănători ei, să își canalizeze energiile în activitățile care îi fac plăcere și să nu se concentreze pe aspectele negative sau pe lucrurile în care nu excelează.

Un aspect interesant în acest roman este modul în care autorul combină miturile grecești cu cultura pop și viața de american. Autorul inserează mitologia într-un mod interesant în fiecare scenă a cărții, reușind să educe cititorii și să îi ajute să învețe mai ușor aspecte legate de aceasta.

Acțiunea cărții este alertă și te ține în priză până la final, iar misterul se dezvăluie frumos la final.

Recomand cartea cititorilor de toate vârstele, însă cred că cei mici se vor bucura mai mult de magia lecturării ei.

Recunosc că am citit această carte doar pentru acțiune, nu neapărat pentru personaje. Nu m-am simțit foarte atașată de personaje și nu știu dacă voi mai continua seria, însă acest lucru nu înseamnă că nu m-am bucurat de lectura acestui roman. Mi-a plăcut destul de mult și a reușit să mă scoată dintr-un reading slump.

Motivul pentru care nu o să mai continui seria este faptul că am multe serii care vreau să le termin și să le încep, iar după cum bine știm nu putem citi toate cărțile, cu toate că am vrea.

 

Rating:3/5

7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.