
Pe aripile trecutului – Cărţi de ficţiune istorică – recomandări
Este ceva fascinant în trecut, este uneori plăcut să îl vizitezi, să descoperi secretele lui şi vieţile oamenilor ce au fost.
Te poţi întoarce în timp cu ajutorul cărţilor, să te delectezi cu întâmplări din veacuri demult apuse şi să descoperi o fărâmă de istorie ascunsă ce pâlpâie în vârtejul trecutului.
Am întocmit pentru voi o listă de cărţi ce te vor transporta în trecutul apropiat, în mijlocul unor împrejurări furtunoase sau în tenebrele trecutului îndepărtat în inima unui vechi palat unde se ţes intrigi.
1. The Secret Keeper – Sandra Byrd
Romanul ne spune povestea Julianei, fata unui cavaler renumit ce va deveni o domnişoară de onoare şi va face parte din suita reginei Kateryn Paar la curtea celui mai temut rege din istorie Henric al-VIII- lea. Cartea este o incursiune în viaţa unei femei din timpul dinastiei Tudorilor, ne prezintă pericolele pe care o pasc pe aceasta datorită cumplitului secret pe care îl cunoaşte.
The Secret Keeper este o carte de ficţiune istorică plină de intrigi şi secrete ce are în centrul ei o eroină cu un caracter puternic şi o determinare de nestrămutat. Pentru a afla mai multe detalii despre aceasta carte dați click pentru recenzie.
2. Outlander – Diana Gabaldon
Outlander este o carte pentru cei care vor să afle mai multe despre istoria Scoției într-un mod plăcut. Cartea îmbină istoria cu poveștile din popor și legendele scoțiene într-un mod inedit, amestecând date istorice cu elemente fantastice (călătoriile în timp).
În acest prim volum din seria Outlander, întâlnim personaje curajoase, oameni viteji, situații inedite care ne ajută să ne scufundăm în mrejele timpului alături de Claire, Jamie și un antagonist fioros și sadist, Căpitanul Randall. Pentru a afla mai multe detalii despre aceasta carte dați click pentru recenzie.
3. Rubinul din fum – Philip Pullman
Pătrundem într-o Anglie din perioada lui Dickens, o epocă victoriană unde diferențele dintre clasele sociale sunt perfect vizibile și unde ni se prezintă un aspect interesant și anume contrabanda cu opium din China.
Pe lângă toate aceste substraturi istorice, avem în față o eroină, pe nume Sally Lockhart ce vrea să dezlege misterul morții tatălui său și care pe măsură ce acțiunea se percipită va afla mai multe secrete ce îi vor schimba în mod drastic viața. Pentru a afla mai multe detalii despre aceasta carte dați click pentru recenzie.
The house I loved – Tatiana de Rosnay
Ne aflăm în anul 1860, Parisul este în cursul unei mari schimbări de decor. Din ordinul lui Napoleon al III-lea, Baronul Haussman demolează sute de case pentru a schimba fața Parisului și a-l transforma în orașul pe care îl vedem noi astăzi.
Cartea ne prezintă viața unei femei ce trăiește pe strada Childebert, o femeie puternică ce vrea să se opună acestei modernizări, refuză să își părăsească casa, deoarece aceasta este mai mult decât o clădire, este întreaga ei viață. Pentru a afla mai multe detalii despre aceasta carte dați click pentru recenzie.
4. Printre tonuri cenuşii – Ruta Sepetys
Mii de Lituanieni au fost deportați pe timpul celui mai crunt război din istoria omenirii, pe timpul celui de-al doilea război mondiali. Aceștia au fost deportați în lagărele reci și crunte din Siberia. Cartea ne prezintă drama acestora și lupta lor pentru supraviețuire.
O poveste emoționantă ce te impresionează până la lacrimi. Pentru a afla mai multe detalii despre aceasta carte dați click pentru recenzie.
5. Hoţul de cărţi – Markus Zusak
Atunci când moartea îți spune o poveste, trebuie să o asculți. Tânăra Liesel este o fată ce se hrănește cu cuvintele din cărțile ei furate și care în căminul de pe strada Himmel alături de familia sa, se lovește cu dramele oamenilor din spatele frontului din timpul regimului nazist a lui Hitler. Peste tot în această carte cuvintele joacă un rol important.
Pe măsură ce citeşti îţi dai seama că ele pot să mângâie sau pot răscula o naţie întreagă într-un război plin de atrocităţi. Cuvintele sunt peste tot…
Pentru a afla mai multe detalii despre aceasta carte dați click pentru recenzie


3 Comments
Daria Macarie
Am citit ,,Hoțul de cărți" şi am rămas plăcut surprinsă. O carte minunată!
Cum e cartea ,,Printre tonuri cenuşii" ? Am câştigat-o la un concurs şi abia aştept să o citesc, sunt foarte curioasă şi nerăbdătoare!
Te pup, spor la lecturi şi în tot ce faci!
gabriela_romanceofpages
Cartea Printre tonuri cenusii este o carte exceptionala, chiar merita citita. Este nemaipomenita. Chiar merita sa o citesti.
Simina April
Wow, wow, wow! Frumoase recomandări, sper să le citesc și eu. „The house I loved” mi se pare extrem de interesată.
Lecturi frumoase! 🙂