adolescenti,  ana si sarutul frantuzesc,  carte,  carti,  je ne sais quoi,  paris,  recenzie,  recenzii,  roman contemporan,  roman de dragoste,  stephanie perkins,  young adult

Ana și sărutul franțuzesc – Stephanie Perkins – recenzie

 

Stephanie Perkins ne duce într-o călătorie prin inima Parisului presărată cu momente amuzante, dar și cu mici momente romantice ce fac din această carte, un roman pentru adolescenți ușor de digerat și foarte drăguț.

Ana și sărutul franțuzesc este o carte ideala pentru orice anotimp. Este o carte all-seasons, ca o mică pauză de la lecturile grele.

O poți citi la început de toamnă sau în vacanța de iarnă, însă cu siguranță te va încânta și într-o excursie cu autocarul sau cu trenul pe timp de primăvară sau vară.

Ana este trimisă de tatăl ei să studieze un an la o școală americană cu internat din Paris. Acest an de studii va reprezenta o experiență inedită în viața personajului, o va ajuta pe Ana să își câștige independența, să guste din primii fiori ai dragostei și să se descopere pe sine, dar și să aprecieze mai mult persoanele din jurul ei, să facă diferența dintre prietenii adevărați și oamenii falși. Pe lângă toate acestea, personajul principal va descoperi stilul de viață parizian și minunățiile Parisului.

La noua școală Ana va întâlni un grup de prieteni drăguți și fiecare cu personalitate diferită și se va integra în cercul lor. O persoană din acest cerc strâns de prieten, un băiat pe nume Étienne St. Clair îi atrage atenția Anei, iar în scurt timp va deveni cel mai bun prieten al ei, însă Ana este îndrăgostită până peste cap peste el.

Oare ce se va întâmpla? Va avea oare Ana parte de primul sărut franțuzesc? Oare se va bucura ea de o experiență pariziană inedită?

Mi-a plăcut foarte mult descrierile Parisului făcute de către autoare, a atmosferei, a deliciilor culinare și modul în care personajele interacționează.  

Romanul ne prezintă dramele tipice ale adolescenților din ultimul an de liceu. Un alt aspect interesant din această carte sunt personalitățile unice ale personajelor, hobby-urile lor interesante și modul în care aceștia se bucură de ele. Ana deține un blog cinefil, iubește să recenzeze filme și dorește să devină un critic celebru. Étienne iubește istoria, citește volume groase de istorie și nu este rușinat să vorbească despre această pasiune, nu îi este frică de opinia celor din jur, ci chiar le spune lucruri interesante despre istorie prietenilor lui, chiar dacă nu toți apreciază acest lucru.

Romanul Ana și sărutul franțuzesc este o carte drăguță, ce îți oferă un sentiment plăcut pe parcursul lecturii, te ajută să te destinzi în compania unor personaje interesante și te face să visezi la străzile Parisului, la sandwichuri calde cu brânză și somon, la prăjituri apetisante și cinematografe pariziene cu filme clasice. Cartea îți inspiră acel sentiment je ne sais quoi.

O carte YA de 4 stele.

” Pentru că am avut dreptate. Pentru noi doi, casa nu este un loc. Este o persoană. Și suntem în sfârșit acasă.”

   Rating:4/5

 

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.