apa pentru elefanti carte carti carti citite ce am citit in aceasta vara little house in the big woods outlander socul caderii the mysterious children wrap-up wrap-up de vara

Wrap-up de vară – Ce am citit în această vară – 2016

Am citit doar cinci cărţi în această vară. Par destul de puţine, însă una dintre ele are 896 de pagini, cam echivalentul a trei cărţi.

Mi-au plăcut cărţile citite, multe dintre ele au primit un rating mare din partea mea şi sunt mulţumită de faptul că le-am citit cu plăcere pe majoritatea dintre ele.

1. The Mysterious Howling (The Incorrigible Children of Ashton Place #1) – de

Ţin minte că am auzit de această serie de la un vlogger de carte acum 3 ani şi de atunci îmi doream de mult timp să o citesc. Am citit primul volum The Mysterious Howling şi am fost nespus de surprinsă de stilul autoarei. Este un stil jucăuş, amuzant şi foarte drăgălaş. Am ascultat prima parte a cărţii în format audio şi am avut parte de o experienţă hilară.

Cartea spune povestea unei fete tinere de 15 ani, ce tocmai a terminat colegiul de fete şi devine guvernantă la Ashton Place. Copiii de care aceasta trebuie să aibă grijă nu sunt nişte copii obişnuiţi, sunt trei copii sălbatici care scot sunete de animale, deoarece au fost crescuţi de lupi şi pe care Lord Fredrick i-a găsit în pădure.

Tânăra guvernantă va avea parte de aventuri amuzante alături de aceşti copii ciudaţi, dar în acelaşi timp drăgălaşi. Ea va reuşi să îi educe şi să îndepărteze prejudecăţile celor din jur cu privire la aceşti copilaşi ce sunt consideraţi nişte animale ciudate de oamenii din jur.

2. Şocul căderii – de Nathan Filler –
Cred că aceasta este cartea căreia i-am dat cel mai mic rating în vara aceasta. Romanul abordează tema alunecării unui tânăr în abisul unei boli mintale. Subiectul ales este unul interesant, însă este abordat cu superficialitate şi într-un mod nesănătos. De parcă ne-ar spune că este ok să fii aşa, să aluneci şi să nu încerci să faci nimic să te ridici. Personajele din jurul protagonistului parcă reuşesc să îl adâncească şi mai mult pe acesta în alienare sau nu fac nimic să îl ajute cu adevărat. Mi-a displăcut tonul cărţii, atmosfera, monotonia. Am terminat-o cu greu. Aveam impresia că nimic nu se întâmplă, mă aşteptam la ceva mai mult, însă nu a fost să fie.

3. Apă pentru elefanţi – de Sara Gruen – 4/5 stele pe Goodreads.

Cartea aceasta este magică şi dură, plină de frumuseţe şi brutalitate. Ne prezintă viaţa la circ din spatele cortinei, aspectele mai puţin plăcute ale acestei lumi ce pare ideală în ochii telespectatorilor, dură pentru cei care sunt implicaţi în viaţa ei. Click aici pentru recenzie.

4. Little House in the Big Woods – de Laura Ingalls Wilder – 5/5 stele pe Goodreads.

Acest mic roman mi-a adus aminte de copilărie şi de clipele pe care le petreceam cu sora şi prietenii de joacă prin pădure. Este o cărticică scurtă, foarte copilăroasă şi drăguţă. Click aici pentru recenzie.

Outlander (Outlander #1) – de Diana Gabaldon.

Romanul Outlander este un roman de ficţiune istorică desăvârşit presărat cu elemente fantastice inspirate de poveştile şi legendele scoţiene. Click aici pentru recenzie.

Please follow and like us:
error

6 thoughts on “Wrap-up de vară – Ce am citit în această vară – 2016”

  1. Ce cărți drăguțe! Din lista asta, vreau să citesc "Apă pentru elefanți". Am văzut filmul și mi-a plăcut la nebunie, așa că mă gândesc să încerc și cartea.

    Lecturi frumoase în continuare și o toamnă minunatăă! >:D<

  2. "The Mysterious Howling" este și pe lista mea. Am tot dat de carte pe goodreads, însă nu știam dacă se merită. Sper să am ocazia să îi ofer o șansă. ^_^ Cartea de 800+ pagini mă face să mă gândesc la faptul că uneori nu am răbdare să citesc cărți extrem de mari. Îmi trebuie multă voință să mă concentrez pe o singură lectură.
    Felicitări pentru cărțile citite!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.