Rubinul din fum (Seria Sally Lockhart #1) - Philip Pullman - recenzie

by - vineri, septembrie 30, 2016Rubinul din fum este primul volum ce deschide seria Sally Lockhart, o serie de romane de mister create de Philip Pullman pentru adolescenţi.

Întreaga atmosferă a romanului este încărcată de un văl de mister ce se limpezeşte încet, încet înspre final.

Sally Lockhart este protagonista acestei poveşti misterioase. După moartea suspectă a tatălui ei, ea primeşte o scrisoare a cărui conţinut o face să creadă că tatăl său a fost ucis şi că scufundarea corabiei pe care acesta se afla nu a fost doar o simplă întâmplare.

Ea porneşte spre biroul tatălui ei pentru a dezlega misterul, însă în următoarele cinci minute fraza "Cele Şapte Binecuvântări" aflată în conţinutul scrisorii fiind rostită cu voce tare de Sally în faţa unui angajat al tatălui său, va aduce o moarte instantă asupra celui din urmă.Misterul se înteţeşte asemenea fumului, iar Sally Lockhart împreună cu noii ei tovarăşi încearcă să îl rezolve, iar în toată această afacere este implicat şi un rubin dispărut, doar că nu doar Sally este în căutarea acestuia, ci multe persoane periculoase o pândesc din umbră.

Un aspect care mi-a plăcut foarte mult este atmosfera romanului, o atmosferă parcă de toamnă, mohorâtă care te îndeamnă să îl citeşti acasă sub o pătură pufoasă alături de un ceai cald. Romanul lui Lockhart m-a dus cu gândul la Londra din timpul lui Dickens şi la stilul acestuia de a scrie.

Acţiunea romanului este alertă, iar misterul este foarte bine pus în scenă, chiar dacă unele lucruri par puţin previzibile.Rubinul din fum este o carte de mister scurtă, ce îţi aduce aminte de Sherlock Holmes, Dickens şi Nancy Drew. Este o lectură uşoară pentru tineri, nu doar pentru adolescenţi, este o lectură nostalgică şi frumoasă ca un film de mister vechi şi cozy.

O recomand celor care doresc un mister bun de toamnă cu iz de epocă victoriană şi smog. Merge foarte bine alături de o ceaşcă de ceai, ciocolată caldă sau cafea tare.

Rating: 3/5

You May Also Like

6 comentarii

 1. Ador pozele pe care le faci, dar cred că acestei cărți am să-i spun pas, nu prea mă atrage!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mersi pentru apreciere. Este ok cartea, usoara, nu foarte profunda. Eu zic ca merita o sansa:D. S-ar putea sa fie pe placul tau pana la urma.

   Ștergere
 2. Pozele pe care le faci sunt superbe! Cât despre carte, n-am mai auzit de ea, dar pare una foarte interesantă, ales că-mi plac poveștile cu mult suspans și mister.

  Mulțumim de recenzie, ți-am descoperit blogul de curând și deja mi-e foarte drag! Lecturi frumoase!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mă bucur foarte mult Daria că apreciezi munca mea și că îți place locușorul meu cu cărți :D. Îți recomand cartea cu mare drag dacă îți plac romanele de mister. Pupici. Lecturi frumoase!

   Ștergere
 3. Ce bine sună această serie!! O văzusem în ediția mai nouă de la Rao, și nu o recunoscusem cu această copertă pe care ne-ai expus-o! :O O să îmi doresc și eu să testez prima carte din serie. ^_^ Mulțumesc pentru inspirație!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ma bucur ca doresti sa incerci si tu cartea aceasta, cred ca iti va placea si tie.

   Ștergere

Instagram

Follow Us