carte,  carte fantastică,  fantasy novel,  harry potter,  harry potter and the philosopher's stone,  harry potter si piatra filozofala,  hermione ron,  hogwarts,  j.k. rowling,  recenzie,  recenzii,  univers magic

Harry Potter and the Philosopher’s Stone – J.K. Rowling – recenzie

“It does not do to dwell on dreams and forget to live.” 

Pătrunde într-o lume minunată plină de lucruri fantastice, creaturi magice și aventuri inedite. Ai vrea să te întorci iar și iar la Hogwarts! Se pare că niciodată nu ești prea bătrân pentru universul magic creat de autoare.

M-am reîntors la Hogwarts împreună cu Harry Potter după zece ani de la prima lectură a primului volum. Am recitit de această dată romanul Harry Potter și Piatra Filozofală în limba engleză și a fost o experiență inedită. M-am bucurat de cuvintele și atmosfera acestui univers în limba în care a fost scris și am simțit că totul este mult mai autentic, mult mai real, mult mai intens.

 Am stat cu sufletul la gură până la ultima filă și m-am bucurat din nou de aventurile celor trei prieteni. Multe dintre detaliile din carte mi s-au părut noi, de parcă aș fi citit acest roman pentru prima dată.

Cartea mi s-a părut la fel de magică ca la prima lectură și mi-a adus aminte de copilărie.

 
“The truth.” Dumbledore sighed. “It is a beautiful and terrible thing, and should therefore be treated with great caution.”

În primul volum, Harry Potter află că este un copil special, deoarece el este singura persoană care a reușit să supraviețuiască atacului vrăjitorului malefic Voldemort, în timp ce părinții lui sunt uciși de vraja acestuia. Scăpând teafăr de forțele rele ale lui Voldemort, copilul Harry este adus să locuiască cu mătușa lui Petunia și unchiul Vernon, o familie obișnuită, puțin ciudată, însă fără puteri magice.

La timpul potrivit Harry Potter începe școala la Hogwarts, iar alături de el suntem martori la aventuri magice, ne vom bucura de o călătorie magică cu Expressul de Hogwarts, în timp ce ne delectăm cu broscuțe de ciocolată și îi vom cunoaște pe Ron și Hermione.

Mi-a plăcut foarte mult relația de prietenie dintre cele trei personaje, modul în care reușesc să intre mereu în bucluc și în tot felul de situații, unele amuzante, iar altele de-a dreptul periculoase.

Harry Potter and the Philosopher’s Stone ne face cunoștință cu un univers magic unde orice lucru este posibil, unde imaginația nu cunoaște limite și unde te poți simți ca acasă.

Le recomand seria Harry Potter tuturor celora care au fost prea sceptici până acum și nu au citit-o, vreau să vă spun că niciodată nu este prea târziu să citești această serie, este construită în așa mod încât o poți citi la orice vârstă. Nu uitați, cărtile nu au vârstă!

“I don’t expect you will really understand the beauty of the softly simmering cauldron with its shimmering fumes, the delicate power of liquids that creep through human veins, bewitching the mind, ensnaring the senses…”
 

Rating 5/5

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.