anthony doerr bookfest bookfest 2016 carte carti editia 3 evenimente humanitas mica sirena nemira noutati in biblioteca proiectii rodica ojog brasoveanu salon de carte univers enciclopedic

Bookfest – ed. III – Noutăţi în bibliotecă

Acum mai bine de două săptămâni am participat la Bookfest ediţia a III-a ce a avut loc în Târgu-Mureş. Este a doua oară când particip la acest eveniment şi pot spune că a fost o experienţă interesantă.

Am fost surprinsă că oamenii chiar s-au îmbulzit şi au cumpărat cărţi, au răsfoit noi apariţii sau au urmărit cu interes evenimentele din cadrul Bookfest.

Eu personal m-am plimbat câteva ore bune printre rafturile cu cărţi, gândindu-mă pentru o jumătate de oră daca să îmi cumpăr romanul Toată lumina pe care nu o putem vedea sau Marele Gatsby, iar în cele din urmă am optat pentru primul. Tot am nevoie de o ediţie frumoasă din Marele Gatsby, însă într-o zi am să mi-o cumpăr, cu siguranţă, dar acum nu era momentul.

M-am holbat minute întregi la rafturile celor de la editura Humanitas, în timp ce mai trăgeam cu urechea la discuţile autorilor ce îşi lansau cărţile. Coperţile cărţilor de la editura Humanitas sunt superbe, însă preţurile piperate la noile apariţii mi-au tăiat puţin din elan.

Am văzut şi oferte foarte bune la cărţi, cei de la Editura Nemira ofereau serii întregi la preţuri foarte bune, printre care se numără Delirium, Urzeala tronurilor, însă nu m-am hazardat să cumpăr serii, deoarece spaţiul din biblioteca mea este redus.

Am achiziţionat însă un roman poliţist, A înflorit liliacul de Rodica Ojog Braşoveanu. Chiar vreau să citesc mai multe cărţi de această autoare. Mi-a plăcut foarte mult Cianură pentru un surâs.

Cei de la editura Univers Enciclopedic, aveau o mulţime de cărţi pentru copii la preţuri mici. Mi-a atras atenţia Mica Sirenă, o carte superb ilustrată pe care mi-am dorit-o de când am văzut-o pe blogul Simonei.

Pe lângă cărţile superbe prezente la salonul de carte Bookfest, am ascultat şi o parte din concertul de muzică fado şi am avut parte şi de un interviu. Unul dintre reporterii de la Antena mi-a luat un scurt interviu. Am fost foarte entuziasmată şi emoţionată.

În mare parte, evenimentul a fost unul foarte reuşit, a adunat iubitori de carte laolaltă şi a încurajat oamenii să iubească lectura, deschizându-le acestora pofta de cunoaştere.

Preţurile de la eveniment au fost ok, chiar dacă mă aşteptam ca noile apariţii să fie mai ieftine, am fost puţin dezamăgită că nu au fost aşa, însă cărţile apărute în anii precedenţi au avut preţuri destule de bune.

Recomand tuturor să participe la acest eveniment în anii care urmează, chiar dacă nu au făcut-o acum, deoarece îţi oferă posibilitatea să descoperi cărţi noi, să le răsfoieşti, să citeşti câteva fraze din ele, să întâlneşti cititori pasionaţi, dar şi autori români sau să urmăreşti proiecţii de film şi concerte gratuite.

Please follow and like us:
error

5 thoughts on “Bookfest – ed. III – Noutăţi în bibliotecă”

  1. Ce frumos!! 😀 Mă bucur ca ai reușit să vezi niște cărți interesante, și că te-a atras Mica Sirenă!! ^_^ Sunt curioasă cum este "Toată lumina…". Îți doresc lectură plăcută!! Mi-ai făcut și mie pofta de o carte polițistă. Pupici! :*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.