Little House in the Big Woods (Little House on the Prairie #1) – Laura Ingalls Wilder – recenzie

Little house in the big woods este primul volum din seria de cărți pentru copii scrise de Laura Ingalls Wilder. Această serie are un caracter autobiografic fiind inspirată de copilăria autoarei.

Cartea ne prezintă viața Laurei, o fetiță de cinci ani și a familiei sale într-un loc sălbatic în mica căsuță din pădure. Ne este arătat stilul de viață al acestora, cum se pregătesc de iarnă, cum își desfășoară muncile zilnice, cum se joacă și cum trăiesc într-un loc mai izolat, chiar în mijlocul pădurii dese.

 Romanul ne prezintă lucruri simple, iar acțiunea are loc pe parcursul unui an. Toamna mama și tatăl Laurei se pregătesc de iarnă, tatăl prinde vânat, mama pregătește carnea pentru a ține peste iarnă. De Crăciun ni se prezintă mici scene din viața familiei alături de rudele ce vin în vizită. Primăvara Laura cu sora ei se joacă în natură și participă la treburile casnice și la prepararea untului și a brânzei, iar vara Laura este pentru prima data dusă în oraș unde va fi uimită de cât de multe case sunt construite una lângă alta și de cât de multe dulciuri și haine se găsesc la magazinul din centru.

Stilul de scris al autoarei este fluid și simpatic oferindu-ne clipe lungi de nostalgie, amuzament, dar și puțin suspans pe alocuri. Chiar dacă acțiunea este simplă, momentele prezentate te duc cu gândul la copilărie, la zilele lungi și nesfârșite în care descoperi lumea înconjurătoare cu ochi inocenți.

Am fost foarte încântată de această carte, am citit-o într-o zi și a fost ca o evadare din lumea grijilor și universul complicat al vieții de adult. Prin ochii unui copil viața este așa de simplă și minunată!

Recomand această carte tuturor copiilor, dar și adulților care doresc să mai evadeze din când în când în lumea copilăriei.

Rating: 5/5

3 thoughts on “Little House in the Big Woods (Little House on the Prairie #1) – Laura Ingalls Wilder – recenzie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.