Primele 100 de cuvinte – #21 – Orele îndepărtate -Kate Morton

Astăzi vreau să vă prezint primele cuvinte dintr-o carte foarte frumoasă, plină de imagini superbe create din cuvinte magice ce te afundă într-o poveste plină de secrete de familie ce se ascund prin crăpăturile unui castel vechi și uitat de lume.
Kate Morton reușește să ridice scrisul la un nou nivel în romanul Orele îndepărtate, căci m-a prins în vraja cuvintelor ei ca într-o plasă de păianjen

Șșșșt… Îl auzi?
Copacii îl simt. Ei sunt primii care știu că se apropie.
Ascultă-i! Copacii pădurii întunecate și adânci își tremură și-și scutură frunzele asemenea așchiilor pergamentoase de argint bătut, vântul viclean se furișează printre vârfurile lor, șoptind că va începe curând. Copacii știu prea bine, căci sunt bătrâni și au văzut multe.

E o noapte fără lună. E o noapte fără lună când se ivește Omul Noroaielor. Noaptea și-a pus o pereche de mănuși fine, de piele, a întins un văl negru peste întreg ținutul; un vicleșug, o vrajă sub care totul să se cufunde în somn fără vise.

4 thoughts on “Primele 100 de cuvinte – #21 – Orele îndepărtate -Kate Morton”

  1. Si mie imi place foarte mult stilul acesteia. Eu nu am citit Casa de la Riverton, doar Gradina uitata. Pana acum romanul Orele indepartate este superb, astept un final epic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.