achizitii livresti anticariat barbara cartland book haul carte carti carti noi carti vechi charlotte bronte de citit henry james noutati in biblioteca puffin books roman de dragoste SF villette

Noutăți în bibliotecă – (#6) – Cărți vechi și noi

Este luni și mă bucur de o zi liberă în natură, liliacul a înflorit în sfârșit și am adunat câteva flori de pus în vază.

Pentru că e soare și natura este plină de viață, m-am gândit să vă prezint achizițiile recente pe care le-am făcut în ultimele luni.

Inițial am vrut să realizez această postare, după mica comandă depusă pe Okian, însă nu am mai putut aștepta și iată-ne cu o nouă postare din această categorie.

Am cumpărat cărți noi și vechi, cărți de care am auzit, dar și a căror conținut îmi este necunoscut, de autori care au fost uitați sau mai puțini cunoscuți. 

1. Marțianul – Andy Weir

Mi-am dorit foarte mult această carte, iar atunci când a apărut la chioșcurile de ziare și reviste am și achiziționat-o. Încă nu am apucat să o citesc, însă aștept să o deschid la timpul potrivit. Nu prea citesc romane SF, dar cred că prin această carte voi face o mică explorare a acestui gen literar.


2. Villette – Charlotte Bronte

După ce am citit Jane Eyre, Wuthering Heights și Agnes Grey, vreau să lecturez toate romanele scrise de surorile Bronte. Stilul lor este incomparabil, iar povestea lor de viață, ideea și inspirația din spatele fiecărui roman scris de către acestea, mă îndeamnă să îmi doresc extrem de mult să intru în lumea creată de ele. Villette este o carte despre care nu știu nimic, refuz să citesc descrierea de pe spatele coperților, tocmai din ideea de a explora o lume necunoscută și frumoasă.

Am cumpărat aceste două volume tot de la chioșcurile de ziare, nu s-au vândut toate volumele atunci când au apărut inițial, iar acum chioșcul le oferea pe amândouă la suma de doar 6 lei. A trebuit să le cumpăr, deoarece ediția aceasta este superbă.

3. Marianne frumoasa mea – Claude Speak

Am făcut o mică vizită la un anticariat din zonă și am descoperit multe cărți interesante la prețuri foarte mici. Mi-a plăcut coperta acestui roman și l-am luat cu toate că nu am auzit de autor, nu știu în ce gen se încadrează opera, însă acesta este farmecul unui anticariat, de acolo poți alege cărți care sunt un adevărat mister pentru orice cititor.

4. Nopțile domnișoarei Mili

O altă carte la fel de necunoscută ca și prima, însă când i-am deschis astăzi paginile pentru a îi face poze, am descoperit că autorul are un stil frumos. Fraza de la început este interesantă.


5.  Terry on the Fence – Bernard Ashley.

Am descoperit printre cărțile de acolo și un roman din colecția Puffin Books. Este o carte pentru copii și este vintage! Ce mi-aș dori mai mult?


6. Elisabeta și Essex – Lytton Strachey

Pentru că citesc foarte puțină non-ficțiune și îmi umplu mintea doar cu povești, este bine uneori să faci o mică pauză de la ficțiune. O carte istorică, zic eu, este ideală pentru acest lucru, deoarece cuprinde tot povești, care sunt însă reale și care ne spun despre viața marilor figuri istorice.


7. Desenul din covor – Henry James

Am mai citit doar o carte scrisă de acest autor prin toamnă, The turn of the Screw (o povestioară horror), iar titlul acestui roman m-a intrigat. Vreau să descopăr ce alte cărți a mai scris.


8. Pe aripile iubirii – Barbara Cartland

Genul romance nu este un gen pe care îl abordez foarte des, nu îmi plac cărțile de acest tip, însă Barbara Cartland este excepția de la regulă. Am citit foarte multe cărți scrise de aceasta prin liceu, prin clasa a noua și mi-au plăcut mult, deoarece majoritatea sunt de epocă. Sunt foarte curioasă dacă mai am această părere despre această autoare, acum după aproape patru ani de la terminarea liceului.

Acestea au fost toate achizițiile mele recente, aștept părerile voastre, dacă ați citit una dintre aceste cărți vă rog să îmi spuneți ce părere ați avut despre ele! Voi ce cărți v-ați mai cumpărat, primit sau împrumutat?

Please follow and like us:
error

4 thoughts on “Noutăți în bibliotecă – (#6) – Cărți vechi și noi”

  1. Asa si eu, cărțile vechi au un farmec aparte, mai ales când te gândești la cei care le-au citit înaintea ta, îți închipui ce au simțit si cum s-au bucurat de poveste. Si mie îmi plac cartile din aceasta ediție, îmi pare rău ca le-am ratat atunci când au aparut toate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.