carte carti carti care vreau sa le citesc in 2016 carti clasice carti de mister de citit fictiune istorica non fictiune romane fantasy romane YA tbr list

Cărți pe care vreau să le citesc în 2016

Cum mai sunteți dragi cititori? Ce cărți ați citit în 2016? Ce planuri de lectură aveți în acest an nou ce tocmai a început?

Eu am citit câteva cărți până acum, nu multe dar care mi-au plăcut enorm. Am să vă vorbesc despre ele în postările viitoare.

Inițial nu am vrut să îmi fac o listă de lectură pentru anul acesta, însă am observat că dacă realizez liste, sunt mai organizată și îmi duc la îndeplinire scopurile propuse mult mai ușor.

Vreau această listă să cuprindă mai multe genuri literare, de aceea cărțile de mai jos sunt grupate în funcție de acest criteriu.


1. Cărți clasice. 

Dacă urmăriți blogul, poate știți că romanele clasice sunt printre favoritele mele și cu toate că în ultimele luni nu am mai citit ceva clasic, ci am descoperit și alte genuri literare (ceea ce este un lucru bun, bineînțeles), vreau să citesc mai multe romane clasice în 2016.

2. Cărți de ficțiune istorică.

 Ador aceste cărți pentru că prin intermediul lor descopăr anumite aspecte ale istoriei și aflu mai multe lucruri despre trecut sau despre anumite figuri istorice importante într-un mod fascinant.

3. Cărți de mister.

Printre cărțile pe care vreau să le citesc în 2016, trebuie să fie și o mică tentă de suspans.

4. Cărți YA.

Nu prea citesc multe cărți din acest gen, însă vreau să încerc câteva romane YA despre care am auzit doar lucruri bune. Vreau să citesc mai variat.

5. Cărți Fantasy.

Spre sfârșitul anului 2015 am descoperit acest gen, destul de nou pentru mine, dar care s-a dovedit a fi o evadare în universuri magice și tărâmuri noi. Vreau să mai descoper și în 2016 alte cărți interesante din acest gen. Autori precum Leigh Bardugo și Erika Johansen, mi-au demonstrat că literatura bună există și în domeniul cărților fantasy.

6. Cărți de non-ficțiune. Nu prea citesc cărți ale acestui gen. Anul trecut am citit foarte puține și scurte, însă anul acesta au fost câteva cărți care mi-au atras atenția și le pun pe această listă.

Și gata lista, care este extrem de lungă și pe care nu sunt sigură că o să o respect, dar cred că vedem acest lucru la anu! 🙂

Voi ce cărți doriți să citiți anul acesta? Ce genuri noi vreți să descoperiți? Care dintre cărțile de mai sus se află și pe lista voastră?

Please follow and like us:
error

6 thoughts on “Cărți pe care vreau să le citesc în 2016”

  1. Foarte interesanta si variata lista ta de carti pentru 2016! 🙂 Mi-a placut mult "The Paying Guests" de Sarah Waters – este o carte istorica ce ia o turnura neasteptata pe la mijloc; iar "Fata disparuta" a fost una dintre favoritele mele in 2015. Inca ma mai gandesc la ea, este construita in asa fel incat se joaca cu mintea cititorului… Dintre cartile fantasy, seria "Tronul de clestar" de Sarah J. Maas creeaza dependenta (in sensul bun). Eu am citit primele 2 volume si abia astept sa ma apuc de al 3lea. Universul magic este creat de autoare in detaliu, totul capata sens pe parcurs, iar indiciile te tin captiv printre pagini pana la final 🙂 Lectura placuta si astept cu interes parerile/recenziile tale 🙂

  2. imi multumesc mult cristina pentru pareri si comentariu, ma indemni sa fiu nerabdatoare sa citesc seria Tronul de clestar si celelalte carti: Fata disparuta, The Paying Guests. Lectura placuta si tie. 🙂

  3. Ce faină este lista ta de lectură! 😀 Mi-ar plăcea să am starea pentru a citit mai multe cărți clasice sau istorice, însă nu sunt foarte sigură dacă voi reuși acest lucru prea curând (poate doar de ficțiune istorică dar nu prea multe oricum).

    Cărți de mister îmi doresc și eu să tot citesc, întrucât îmi plac mult dar nu am citit așa multe. 😀 "Fata dispărută" este și pe lista mea, alături de "Chemarea cucului". 😀 Recomand "Fata dispărută". Mie mi s-a părut interesantă, și m-a ținut în suspans.
    Cărțile YA pe care le-ai inclus în colaj sunt și pe lista mea. 😀 Toate mi-au atras atenția.

    Spor la lectură în 2016, și sper să reușești să citești cât mai multe cărți pe care ți le dorești.

  4. mersi simona, iti doresc si tie spor la lectura. Ma bucur ca ti s-a parut interesanta lista mea. Si eu iubesc cartile de mister, includ si Chemarea cucului pe lista mea :).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.