carte carti carti de moda cartile mamei colectie carti fashion croitorie cusaturi fashion glamour moda si tipare vintage

Cărţi de modă şi croitorie – colecţia vintage a mamei

Zilele acestea m-am bucurat de un mic concediu în oraşul meu natal, iar pentru că vremea a fost extrem de urâtă m-am apucat să cotrobăi prin colecţia de cărţi vechi ale mamei.

Am găsit câteva cărţi interesante cu modele de haine vintage şi bineînţeles nu m-am putut abţine să nu le pozez şi să vi le arăt şi vouă.

 În timp ce le răsfoiam, am fost inundată de un val de nostalgie şi mi-am adus aminte de copilărie, de zilele lungi şi frumoase în care timpul se scurgea încet şi frumos.

Prima carte pe care vreau să v-o prezint este Croitorie pe înţelesul tuturor. Cartea aceasta are o copertă foarte frumos ilustrată, îmi place extrem de mult. Are un aer vintage, iar rochile şi hainele prezentate în paginile ei sunt glamour şi în acelaşi timp clasice.

 
 

A doua carte se numeşte Modă şi tipare. Ţin minte că o răsfoiam foarte mult atunci când eram mică şi visam să devin fashion designer, un vis foarte nerealist având în vedere faptul că nu ştiu să desenez oameni :). Însă unele dintre momentele cele mai magice ale copilăriei este că poţi visa cu ochii deschişi, iar imaginaţia nu are limite.
A treia carte este de data aceasta una cu poze şi nu cu ilustraţii. Este şi aceasta drăguţă, însă nu se numără printre preferatele mele poate tocmai din acest motiv. Cartea se numeşte Croitorie practică.

 

Ultima carte din această postare prezintă cusături cu motive populare din zona Moldovei. Cartea se numeşte Cusături din Nordul Moldovei.

Motivele sunt foarte drăguţe, ar arăta superb pe un semn de carte sau pe diverse accesorii fashion sau cusute discret pe o poşetă.

Sper că v-a plăcut postarea. Voi ce minunăţii aţi descoperit printre rafturile părinţilor voştri?

Please follow and like us:
error

4 thoughts on “Cărţi de modă şi croitorie – colecţia vintage a mamei”

  1. Ce bine arată prima carte prezentată!! Țin minte că și eu aveam de la bunica cărți de acest tip, și îmi plăcea să le răsfoiesc. Uitasem de ele! Cea cu cusături este superbă! Mă inspiră, și parcă acum m-aș apuca să cos sau să pictez ceva asemănător. Mă bucur că ai avut parte și de relaxare în lunile trecute. >:D<

  2. Da, si mie imi place. Cand le rasfoiesc ma simt plina de nostalgie. Sunt foarte inspirationale si frumoase cusaturile. Mi-ar placea sa imi cos pe o geanta o cusatura de genul, insa sunt buna la cusaturi :). Ma bucur ca iti place postarea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.