alice au pays des merveilles,  carti,  carti de la biblioteca,  carti pentru copii,  degetica,  domnisoara poimaine,  harry potter,  little house on the prairie,  povesti,  printre rafturile bibliotecii

Printre rafturile bibliotecii – #3

Acum două săptămâni am fost la biblioteciile din oraş pentru a împrumuta cărţi interesante care să le citesc în această lună şi cu ajutorul cărora să pot realiza această postare.

Îmi place să împrumut des de la biblioteci, anul acesta vreau să cumpăr doar cărţi care doresc să le am în bibliotecă şi să nu se pună praful pe ele şi în schimb împrumut cărţi pentru a putea decide ce romane să mi le cumpăr pentru a avea un loc permanent în bibliotecă.

Luna aceasta am împrumutat destul de multe cărţi. Am împrumutat de la două biblioteci: de la American Corner şi de la biblioteca copiilor.

1. Harry Potter and the Philosopher’s Stone – J.K. Rowling

De la biblioteca American Corner, am împrumutat primul volum din seria Harry Potter, vreau să recitesc seria în engleză. În română am citit doar primele patru volume.

Nu am mai văzut nicăieri ediţia aceasta, este frumoasă, însă favorita mea rămâne cea în română pentru că am citit-o în copilărie şi îmi readuce amintiri speciale în memorie.

2. Little House on the Prairie – Laura Ingalls Wilder.

Această carte pentru copii este foarte populară în State, din păcate nu cred că a fost tradusă şi la noi. Este o carte de aventuri ce urmăreşte viaţa unei familii care se mută în preerie.3. Alice au pays des merveilles – Lewis Carroll 

De la biblioteca copiilor am împrumutat această carte care este varianta în franceză a îndrăgitei poveşti pentru copii, Alice în Ţara Minunilor. Cartea este superbă şi conţine ilustraţiile originale.


4.Cele mai frumoase poveşti – Degeţica – Hans Christian Andersen

Nici nu ştiam că aceste cărţi de poveşti au nişte ilustraţii superbe, când am deschis-o am rămas plăcut surprinsă. Sunt foarte frumose cărţile din această serie scoase de cei de la editura Litera.

5.Harry Potter şi Piatra Filozofală – J.K. Rowling.

Am împrumutat şi varianta în română a acestei cărţi, probabil din nostalgie.

6. Domnişoara Poimâine şi Joaca de-a Timpul – de Cristina Radu şi Adina Rosetti 

Ultima carte din această postare este una frumoasă, realizată de o autoare română. Îmi plac foarte mult ilustraţiile şi povestea în sine. Aceasta explică noţiunea timpului copiilor. Cartea mi-a adus aminte de copilărie şi de modul în care şi eu vroiam asemenea personajului principal să treacă timpul şi să cresc mare :). Şi uite că timpul a zburat…parcă prea repede.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.