carte,  carte fantastică,  carti,  circ,  circul noptii,  erin morgersten,  pagini,  primele 100 de cuvinte,  roman magic

Primele 100 de cuvinte – #19 – Circul nopții

Cartea stătea pe pervaz, iar paginile ei se mișcau în adierea vântului. Fata o ia în mână și o deschide, dintr-o dată ceasul începe să ticăie, cortina se deschide și un număr magic începe.

În aer se simte miros de caramel și scorțișoară, stelele strălucesc pe cer, reprezentațiile încep. Printre pagini se strecoară porumbei de hârtie ce își iau zborul, cărțile zboară prin bibliotecă și filele cad ca un val de fulgi moi și gingași.

Așa este lumea surprinsă de Erin Morgenstern sau cel puțin așa o văd eu. Mai jos puteți citit primele cuvinte din această carte magică.

“Circul sosește fără veste, fără afișe pe stâlpii sau panourile din centru, fără anunțuri sau reclame în ziarele locale. E pur și simplu acolo unde ieri nu era nimic.

Corturile înalte ca niște turnuri sunt în dungi albe și negre, fără purpură sau aur la vedere. Nici un fel de culoare, în afară de copacii din apropriere și iarba câmpurilor dimprejur. Dungi albe și negre pe cerul cenușiu; nenumărate corturi de forme și mărimi variate și un gard de fier forjat cu multe încrengături care înconjoară această lume fără culoare. Chiar și puținul pământ care se vede de afară e fie alb, fie negru, vopsit sau pudrat, ori supus vreunei scamatorii magice.

Dar nu e deschis. Nu încă.”


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.