Cărți cu coperți TIE-IN din biblioteca mea

Am adunat de-a lungul timpului câteva cărți în ediții TIE-IN pe care vreau să vi le prezint și vouă prin intermediul acestor postări. Cărțile de mai jos au cele mai frumoase coperți tie-in.

În mod normal nu colecționez astfel de ediții, însă coperțile de mai jos chiar au ceva aparte și sunt foarte bine realizate.

1. Orașe de hârtie – de John Green

Coperta albastră te duce cu gândul la vacanță și te îndeamnă parcă să răsfoiești această carte pentru a porni într-o aventură.

Descrierea de pe spatele copertei:

Lumea se răstoarnă cu doar câteva săptămâni înainte de terminarea liceului: Margo reapare în viaţa lui Quentin. În toiul nopţii, îmbrăcată în costum de ninja, gata pentru o nouă aventură. 


Extravagantă, frumoasă, imprevizibilă şi independentă, Margo l-a fascinat dintotdeauna pe Quentin. Îndrăgostit iremediabil de ea, o urmează orbeşte, încântat să ia parte la planurile jucăuşe şi vindicative ale ingenioasei Margo.

Numai că fata dispare iar. De data aceasta definitiv. Margo, fata visurilor care a fost întotdeauna o enigmă, acum devine un mister. Pentru Quentin. Care nu mai găseşte nimic altceva decât indicii… lăsate de ea pentru el. De aceea, decide să le urmeze.2. Marțianul de Andy Weir

Tonurile maronii de pe copertă te propulsează parcă într-o lume necunoscută, pustie și înfricoșătoare pe care abia aștepți să o explorezi.

Descrierea de pe spatele copertei:

Membrii echipajului Ares 3 ajung pe Marte pentru o misiune programată să dureze două luni, dar o furtună puternică le dă planurile peste cap și sunt nevoiți să părăsească planeta după doar câteva zile. 

Însă numai cinci dintre cei șase membri ai echipajului se vor lansa spre Pământ. Mark Watney, pe care ceilalți îl cred mort, rămâne singur, cu resurse limitate de apă și de hrană. Și astfel pornește într-o uimitoare cursă pentru supraviețuire, reușind să facă ceea ce nimeni până atunci nu ar fi crezut că este posibil pe o planetă fără viață. 

Inteligența și umorul, stăpânirea de sine și ingeniozitatea îl vor ajuta pe Watney să facă față rând pe rând problemelor aparent insurmontabile. Dar va reuși el să se întoarcă teafăr pe Pământ? Și de unde îi poate veni salvarea?3. Întoarcere la Brideshead de Evelyn Waugh

Coperta cu tonuri albe te transportă într-o altă epocă și te îndeamnă să te refugiezi într-un oraș plin cu clădiri vechi sau să citești acest roman la o tereasă din centrul vechi.

Descrierea de pe spatele copertei:

“Brideshead e numele unui castel englezesc, adevarat templu al artei de dragul artei, dar inviolabil bastion al catolicismul pe pamant anglican, peste care domneste formidabila lady Marchmain. 


De ea si de Dumnezeul ei incearca sa scape atat lordul Marchmain, care s-a refugiat in mai blanda Italie, cat si doi dintre copiii lor, delicatul Sebastian si rebela Julia, care se refugiaza, el in betie dionisiaca, ea in pasiune adulterina. Cartea ne arata cum acelasi Dumnezeu ii aduce inapoi ; este, fara echivoc, cartea unui credincios, desi a unuia bantuit de nostalgia fericirii pagane.- Andrei Gorzo


4. Therese Raquin – de Emile Zola

 Fata misterioasă de pe copertă te face să bănui că ceva nu este în ordine și să deschizi cartea pentru a vedea care este sfârșitul povestei.

Descrierea de pe spatele copertei:

Romanul Therese Raquin reprezinta unul dintre marile succese literare care l-au impus pe EMILE ZOLA in galeria stralucitilor clasici ai literaturii universale. Recent, la Hollywood, s-a realizat o noua transpunere cinematografica a cartii, dovada a interesului deosebit de care se bucura si in zilele noastre.

O casatorie nepotrivita, hotarata de altcineva in locul celor doi soti, o viata monotona si apasatoare pentru tanara Therese care trebuie sa-si reprime senzualitatea. Pana cand il intalneste pe Laurent si totul se transforma intr-o explozie de iubire patimasa. De acum nu mai este loc si pentru al treilea in viata celor doi indragositi, in fapt, pentru victima adulterului.

Curand, posibilitatea unei crime perfecte prinde contur. si are sorti de izbanda.

Daca cei doi complici scapa de rigorile legii, nu se pot sustrage unei pedepse infricosatoare,pe care o suporta din ce in ce mai greu.

Un roman tulburator despre dragoste si ura, dorinta si nebunie, cu un final absolut neasteptat, a carei lectura va ramane de neuitat.
5. Ispășire – de Ian McEwan 

O copertă ce ne dezvăluie parcă din profunzimea poveștii care se află în filele acestei cărți.

 Descrierea de pe spatele copertei: Încă din adolescență, Briony Tallis își dă seama că vrea să abandoneze lumea himerelor pentru a scrie despre oamenii din jur și despre viața reală. Simțul exagerat al ordinii și dreptății o împinge însă către un act social greșit, de pe urma căruia vor avea de suferit cei dragi ei. 

La bătrânețe, ajunsă scriitoare de succes, Briony va medita la consecințele faptei sale, care o urmărește întreaga viață.6.The Other Boleyn Girl – Surorile Boleyn – de Philippa Gregory 

 Coperta cărții îți oferă o mică perspectivă asupra lumii pe care urmează să o descoperi. Te vei adânci într-o lume cu regi și regine, comploturi și trădări.

Descrierea de pe spatele copertei:

Romanul Surorile Boleyn descrie rivalitatea dintre Mary si Anne Boleyn si lupta lor pentru dragostea si favorurile regelui Henric al VIII-lea. La paisprezece ani, Mary ii atrage privirile regelui si, desi casatorita cu Sir William Carey, este constrinsa de familie, pentru care ea si Anne nu sint decit niste pioni in jocul puterii, sa devina amanta acestuia. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.